Vill ha insändare! Andreas Jennische, tf redaktionschef. Foto: Jannie Flodman

JENNISCHE: Skicka oss en insändare du också!

Din åsikt är intressant för många fler än dig, skriver StockholmDirekts tf nyhetschef Andreas Jennische.

  • Publicerad 10:43, 12 jan 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Vilken fantastiskt bra sak det är med insändare. Här får privatpersoner och företrädare för organisationer en helt egen plats i våra lokaltidningar. Så länge det handlar om stadsdelen och staden vi bor i är ingenting för litet för att komma med.

Ofoget med hundbajs som blir liggande på trottoarerna, dåligt tömda papperskorgar och ohyfsade SL-resenärer, är klassiska ämnen som återkommer gång på gång – oavsett vilken stadsdel det handlar om.

Men insändarsidan är också en plats där du kan vara med och debattera aktuella händelser, lokala förslag och fenomen, med ditt angreppssätt och med dina ord – i vår tidningen.

Makthavare älskar insändare

Insändare är bra läsning för långt fler än för den som själv skrivit. Jag vågar hävda att lokala politiker och makthavare tillhör en av insändarsidan allra starkaste anhängare – för de vill veta hur snacket går!

Kort sagt: att skriva insändare är ett bra och roligt sätt att nå utanför de egna flödena och vänkretsarna.

Så ta chansen och skriv vad du tycker du också! Och skicka gärna bilder! Roliga motiv som inte kräver någon djupare förklaring eller ett foto som illustrerar det du skriver om. Allra lättast är att skicka in din insändare via formuläret på StockholmDirekt.se/insandare där det finns ett färdigt formulär. Det går också bra att mejla. Skicka till insandare.stockholm@direktpress.se eller insandare.soderort@direktpress.se om det passar bättre med geografin.

Tänk på att ju kortare du skriver, desto större chans att komma med.

Trevlig helg!