Andreas Jennische, webbchef Foto: Sacharias Källdén

JENNISCHE: Tacka oss för att du känner igen politikerna

Känner du till några lokala politiker i kommun och landsting vid namn? Om du svarar ja är du förmodligen en flitig läsare av StockholmDirekt.

  • Publicerad 07:50, 30 mar 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

När vi den här veckan fick resultatet av senaste Stockholmspanelen (en läsarpanel som du också är välkommen att gå med i, läs mer om det här) fick vi inte bara reda på att en majoritet faktiskt kan namnge politiker i kommun och landsting. Vi fick också reda på att vi som Stockholmsredaktion fyller en viktig funktion när det gäller att bevaka just lokalpolitiken. Gratis lokaltidningar pekas glädjande nog ut som den viktigaste källan till information om partiernas lokala politik.

Enligt Stockholmspanelen ser topp tre ut så här:

1. Gratis lokaltidningar

2. Dagstidningar

3. Sociala medier

Det här bekräftar det vi på redaktionen själva får höra när vi pratar med politiker. Att vi når ut. Att det märks när vi berättar om förslag och beslut. Att det vi gör leder till att stockholmarna blir mer välunderrättade. Och vi gör det bäst i Stockholm.

Det här när något vi är både stolta och glada över.

Och vi har inga planer på att trappa ner.

Vi tänker fortsätta att rapportera från mötena i kommunfullmäktige och vi tänker fortsätta att gå på möten i stadsdelsnämnderna – trots att vi ofta är där som enda medierepresentant.

Om vi gör bra ifrån oss kommer ännu fler av er att kunna namnet på våra folkvalda nästa gång vi frågar.

Fast vissa politiker skulle nog helst vilja förbli okända. För som finansborgarrådet Karin Wanngård (S) sa när jag pratade med henne i veckan, "inget gör en politiker så känd som att tvingas avgå".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.