Jonas Månsson, reporter Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: 177:ans buss är rena sömnpillret

  • Publicerad 06:15, 11 jun 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Vilken tur att det är tätt mellan stationerna.

En arbetsdag när jag ska ut till Ekerö ser nästan alltid identisk ut för mig. Morgonen blir relativt effektiv för att komma mätt och i tid till jobbet.

Innan vi flyttade redaktionen i vintras var valmöjligheterna av bussar fler, så för att slippa gå av och byta i Ekerö centrum är 177:an den buss jag vill hinna med från Bromma.

Gör jag det är det som att jag kan slappna av. Inte minst om jag får eget säte mot fönstret eller tar en av stolarna i dragspelet. Då kan jag få ungefär en kvart extra sömn, men relativt ofta har det blivit mer än så.

Innan redaktionsflytten skulle jag uppskatta att jag på grund av sömn missade att gå av i Tappström eller Ekerö centrum några enstaka gånger på nästan fem år. Sedan årsskiftet har jag redan tappat räkningen. I måndags vakade jag upp vid Träkvista torg och för några veckor sedan vakande jag med ett ryck och insåg att jag var i Lundhagen.

Jag vet inte vad det beror på att det blivit sådan skillnad. Jag känner mig inte tröttare nu, så kanske kan det ha att göra med att den extra sträckan från centrum är precis lagom för att somna om, eller att de flesta passagerare gått av och bussen är extra tyst.

Vilken tur att det är tätt mellan stationerna och att det går bussar åt motsatt håll.

Veckans känsla:

Woaah! Förra helgen hade jag den stora lyckan att tillbringa en kväll i ett försomrigt Rom. Vilken stad!

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

KRÖNIKA: Text-tv – klart bästa nyhetsförmedlaren

Krönika Jag är knappast den mest progressiva när det gäller teknik. Jag skaffade mobiltelefon sist i umgängeskretsen och var sen med bärbar dator. Trots det har jag, om jag får säga det själv, lyckats hänga...onsdag 11/12 11:32

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt