Jonas Månsson, reporter. Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Artikeln från 2014 hade kunnat vara nu

  • Publicerad 06:15, 2 sep 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Projektet hade väckt mycket ­ilska.

När jag våren 2014 hade jobbat ungefär en månad på den här tidningen blev jag utsänd på ett kvällsjobb där några lokala politiker mötte allmänheten för en frågestund i Mälarökyrkans lokaler.

Jag hade genom kollegan Daniel förstått att det fanns ett jätteprojekt runt hörnet. Ett projekt som innebar att en helt ny bussdepå skulle byggas i Enlunda och att det i sin tur skulle möjliggöra en större ombyggnad av Ekerö centrum. Projektet hade väckt mycket ilska, inte minst bland Enlundabor.

Ämnet togs mycket riktigt upp av en engagerad medborgare vid frågestunden och mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Vi har vid flertalet tillfällen skrivit om allt från protester om bergsprängning, tvister med lokala markägare och domstolsbeslut.

Givetvis är det så det brukar vara i jättebyggen och det är sällan en första tidsplan håller. Men hade någon sagt att det fem och ett halvt år efter frågestunden ännu inte hade börjat byggas hade jag nog inte trott personen. Ämnet hänger kvar än och kommer med all sannolikhet fortsätta göra det.   

I veckan gjorde vi en avstämning var projektet står och vad som händer just nu.

Veckans känsla:

Glad. Efter drygt två månader med renoveringsarbete öppnar Fridhemsplans tunnelbanestation trafiken för gröna linjen. Det gör min resväg till jobbet lite smidigare.

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt