KRÖNIKA: De vill få mig att sluta bry mig

Dom vill att jag ska ge upp. Dom vill få ner röstandet till låga procent för att kunna visa att såna som jag struntar i och inte förstår demokrati, skriver Sätrabon Micke Lindqvist.

  • Publicerad 13:36, 24 okt 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Demokrati är ett jä..a skit, men allt annat är värre.

När jag var liten så var jag väldigt svart-vit. Min väg eller inte alls. Så, jag ruttnade på våra folkvalda, för att dom ALDRIG gjorde som jag ville. Va fan ska jag rösta då för?

Mina föräldrar var väldigt noga med att ”OM du vill ha åsikter om saker då måste du rösta, annars har du förverkat din rätt att gnälla”.

När jag röstar (jag är en jeans- och- t-shirt-kille) klär jag mig i kostym och mina finaste skor. För mig är det en högtidlig känsla att rösta. Jag, Kungen, Björn Borg, Stefan Löfven, när vi står där, så har vi EN röst var. Jag, min röst är värd lika mycket.

Såg en dokumentär. I USA finns det många lobbygrupper (som bröderna Koch sponsrar bland andra) som i 20 års tid jobbat på tre sätt:

1) göra oss som ”inte är nåt” maktlösa, känna oss modfällda, vill att vi ska förakta demokratin, skita i att rösta

2) försöka förändra systemet, så en man en röst, ändras till att dom prominenta får tre röster

3) slutligen så försvårar man för ekonomiskt utsatta eller minoritetsgrupper att komma till båsen.

I övriga västvärlden så jobbas det också med detta. Dom vill att jag ska ge upp. Dom vill få ner röstandet till låga procent för att kunna visa att såna som jag struntar i och inte förstår demokrati.

I kyrkovalet, som jag tyvärr har oftast svikit, röstade jag senast. Var kluven först, för min eld fick jag från att rösta emot SD. Men sen kom jag på, jag röstade ju inte emot dom, jag röstar för alla dessa underbara människor, som oftast jobbar ideellt.

Utan alla dessa brinnande människor skulle Sverige förändras ännu mer, mot ett kallare vi och dom-samhälle. Så jag röstade för att Svenska kyrkan skulle kunna fortsätta se dom som inte haft min tur.

Micke Lindqvist, 58-årig stockholmare och urdjurgårdare som älskar samtalet, mötet och det ständiga hoppet att vi kan/kommer göra det så mycket bättre tillsammans.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.