KRÖNIKA. En king size-kondom gör inte sexet bättre

Okunskap sprider osäkerhet och osäkerhet är väl inte sexigt? Det är inte heller en kondom som glider av.

  • Publicerad 15:35, 30 nov 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag är på ungdomsmottagningen med mina klasskamrater i gymnasiet. En sjuksköterska pratar om preventivmedel och passar på att räcka fram en skål med kondomer.

En kille som är van att ta plats kliver fram och tar en king size-kondom med ett överlägset leende. Men kompis, jag hade ju sett dig i duschen efter gympan, tänker jag nu. Men då var jag nog mest rädd för vad de andra skulle tänka om mig när jag skulle göra mitt val.

De vill få fler killar att kolla snoppen

I vår artikel om den nya penis- och pungmottagningen i Botkyrka vittnar en sjuksköterska om samma beteende. Många väljer king size.

Varför detta behov av att vara störst och starkast?

Tyvärr är det nog samma normer som tvingar handen mot king size-kondomen, som gör att bara 10–20 procent av besökarna på landets ungdomsmottagningar är killar och att killar inte vågar prata om känslor, sex eller sina egna kroppar.

Utåt en kaxig, stark storslagenhet. Inuti en osäkerhet som får en att tro att man har minst.

Brittiska forskare visade för två år sedan i en stor forskningsöversyn att killar tenderar att underskatta sin penislängd. King size?

Okunskap sprider osäkerhet och osäkerhet är väl inte sexigt? Det är inte heller en kondom som glider av.

En king size-kondom gör dig inte bättre i sängen. Snacka med din kompis, gå till en ungdomsmottagning och ta en väl vald kondom. Det är ett bättre recept.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.