KRÖNIKA: Har Ekerö centrum plötsligt fått ett lyft?

  • Publicerad 12:15, 12 dec 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Plötsligt kändes det nästan lite mysigt.

Jag minns mitt första besök i Ekerö centrum som om det var i går. Jag var lite nervös och på väg till anställningsintervju för reporterjobb på den här tidningen. Som ni vet fick jag jobbet. Under de nästan fem år som redaktionen låg i Ekerö centrum gick jag nästan dagligen genom centrumet.

Om sanningen ska fram var väl känslan att det kanske inte var världens mysigaste plats, speciellt inte om jag hade jobbat en sen kväll och snabbt ville hem och det mesta hade stängt för kvällen.

Senaste året har mina besök i centrumet varit betydligt färre. Det har naturliga orsaker i form av att jag inte bor i kommunen, aldrig har vägarna förbi Ekerö centrum privat och det faktum att redaktionen har gått igenom flyttar och förändringar.

När jag i tisdags gjorde några foto- och enkätjobb i centrumet var känslan lite annorlunda. Plötsligt kändes det nästan lite mysigt.

Möjligen gjorde snön, den stora granen, julbelysningen och eftermiddagssolen sitt. Samtidigt har det faktiskt hänt en hel del på lokalfronten under året och med både en nyöppnad godisbutik och en ny restaurang på gång kanske centrum lyfter. Hoppas att min känsla består.

Veckans känsla:

Ledsen. Veckans besked att den fantastiska musikern Marie Fredriksson lämnat oss påverkade många med mig.