Jonas Månsson, reporter. Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Hösten är mer nystart än årsskiftet

  • Publicerad 07:15, 16 aug 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Så här års får jag ofta en viss nystart.

Drygt två veckor har gått sedan vi drog igång andra halvan av tidningsåret här på MälaröDirekts redaktion. Vi har samma arbetsplats, rutiner och personal som när vi för några veckor sedan stängde ner och tog semester, men ändå har jag en känsla av något nytt.

Troligen mest en känsla, men så här års får jag ofta en viss nystart. Kanske en rest efter alla år i skolbänken då augusti innebar nystart i form av nytt läsår. Eller så har helt enkelt semestern fyllt sin funktion och jag har kommit tillbaka till jobbet utvilad och sugen på jobb.

Ofta känner jag att nystartsfokuset mer brukar ligga på årsskiftet, men för min egen del känns det mer som att hösten är tid att starta om.

Vid nyår är det sällan jag kommer tillbaka riktigt utvilad. Har jul och nyår legat sämre för arbetstagarna kan det ju nästan motsvara en helg med tillägget att jag rest runt, träffat släkt och velat maxa ledigheten. Knappast bästa uppladdningen om man nu vill ladda om.

Lägg därtill kylan och mörkret, så får man inte heller den sköna känslan som i alla fall jag bär på nu när jag får ytterligare en dag med shorts eller kan ta ett härligt kvällsdopp.

Veckans känsla:

WOW. Sensommarens läsning av Mari Jungstedts deckare ”Den sista akten” har gjort det svårt att slå igen boken om kvällarna. Riktigt spännande.

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt