Daniel Cannervik, redaktör. Foto: Jonas Månsson

KRÖNIKA: Hur intressant är det med glada nyheter?

  • Publicerad 07:15, 23 sep 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Att villainbrotten minskar är en glädjande ­nyhet.

Vi journalister får ju ständigt höra att det skrivs för få positiva nyheter, att vi matar er läsare med trista saker. Våra år på Mälaröarna är inget undantag. Själv tycker jag dock att vi skriver många nyheter av positiv karaktär.

Men man kan samtidigt ställa sig frågan hur intresserade ni är av positiva nyheter. Nyligen skrev jag en artikel om att bostadsinbrotten har minskat kraftigt efter lyckade polisinsatser och att inbrottsanmälningarna på Mälaröarna för tillfället är få.

Merparten av er bor i villor, så artikeln borde vara högintressant. Förutom då att det är en nyhet av det positiva slaget. Jag blev väldigt nyfiken på vilka reaktioner den skulle få och delade den på Facebook för att ge extra skjuts.

Men ja, intresset blev väl sisådär. Bland de mest lästa artiklarna på vår sajt den senaste månaden hamnar artikeln först på plats 40. Över den ligger ett 20-tal nyheter av negativ karaktär, ett gäng som är varken eller, samt ett par enstaka positiva.

Lite synd, tycker jag. Att villainbrotten minskar är en glädjande nyhet. Det svala intresset kan såklart bero på en rad tillfälligheter. Artiklar läses på olika sätt digitalt och på papper.

Men det väcker ändå en del funderingar.

Veckans känsla:

Trött. Att agera medlare, moderator och researcher i fejderna på insändarsidorna tar på krafterna. 

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt