KRÖNIKA: Jag väntar fortfarande på de flygande bilarna

Om stenåldersmänniskorna tog små steg i utvecklingen så tar vi gigantiska mån-gravitationssteg varje år. Varför har vi då inga flygande bilar som i ”Back to the Future”?

  • Publicerad 14:19, 25 mar 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag tror att alla människor någon gång under deras livstid tänker på det Existentialistiska. Jag vet att dessa tankar om universum och människans skäl för existens ofta gör oss ledsna, får oss att känna oss små. Jag är inte säker på rollen jag kommer att spela men jag är helt säker på att vi alla har roller. Vi är pyttesmå men med lite skicklighet och massor med tur så kanske vi kommer att leva goda liv ändå, kanske.

Det är en lögn att säga att alla människor är lika, det är de inte. Så länge som det finns rättvisa så kommer orättvisa alltid att halka snart efter.

Så länge som accepterande människor finns så kommer det finnas trångsynta människor för att motargumentera.

Alla människor borde ha samma rättigheter eftersom vi alla föds med samma skyldigheter. Även om världen rör sig framåt snabbt så kan det kännas som att det borde finnas massor med saker men som fortfarande är långt bort. Enligt filmen Back to the future så borde vi ha flygande bilar just nu, varför har vi inte det? Jo, för människans utveckling rör sig så snabbt att vi blir giriga.

Rasism, sexism, åldersdiskriminering, diskriminering mot de handikappade.

Dessa är alla problem som finns och människor är helt chockade att dem fortfarande existerar. ”Slavar i USA friades för 200 år sedan, varför finns rasism i USA kvar?” Jo, för att vi är inte så snabba. Om stenåldersmänniskorna tog små marsvinssteg i framtidsutvecklingen varje år så tar vi gigantiska mån-noll-gravitationssteg varje år.

Världen är en bra plats att bo på (inte för att det finns så många andra referenser) men världen blir bättre och bättre varje år och medan aktivism och framåttänkande är jättebra så är det också skitbra att ta en sekund och vara glad, glad för var du är just nu.

Det finns en människa levande som har det sämre än dig och det finns en levande människa som har det bättre än dig, men det finns ingen människa som är dig. Och det här menar jag inte på ett dumt motiverande citats sätt, jag menar det verkligen, ingen är du och det kan vara bra eller dåligt.

Det beror på vem du är, men det är alltid bra att vara glad för att man är den man är och att vara glad för alla fördelar som livets lotteri gav oss.

Gräset kanske är grönare på andra sidan men jag personligen orkar inte gå över bron.