KRÖNIKA: Jäklar, vad tjatiga vi journalister kan vara

  • Publicerad 01:15, 2 nov 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

De pressansvariga biter ihop och hjälper oss i alla lägen.

Jag kan ibland tycka lite synd om vissa människor som drabbas av vår framfart. En av många drabbade kategorier är de pressansvariga informatörerna och kommunikatörerna. De som jobbar hos exempelvis kommunen, olika statliga myndigheter, företag eller organisationer och bland mycket annat har som jobb att hantera oss ständigt nyfikna journalister.

De bemöter oss i stort sett alltid med fullfjädrad expertis och tålamod. Professionellt, diplomatiskt och sakligt. Medan vi beter oss som nerviga pundare på jakt efter första bästa kick, för det blir ofta så vi presenterar det vi har att säga. Stressat och naivt. Ibland inte tillräckligt påläst.

Vi ringer ofta med en tes som ibland inte alls stämmer. Två dagar senare ringer vi kanske om en ny tes om något helt annat som inte heller går att styrka. Jäklar, vad tjatiga och jobbiga vi måste vara!

Men de pressansvariga biter ihop och hjälper oss i alla lägen.

Det är inte ofta det skär sig, även om det händer. Häromdagen råkade jag få en presstalesperson inom trafikförvaltningen att surna till lite. Han uppfattade det som att jag var ute efter snaskiga rubriker. Men det är vi sällan, även om många säkert tror det. För tills någon kunnig person ger oss nyanserna är en del saker ganska svartvita. Då kan det låta lite snaskigt. Men vi vill ju väl.

Som sagt, vårt tjat ingår i deras jobb. Men ändå, förlåt.

Veckans känsla:

Frågande. Vänta nu, ska det verkligen redan bli vinter?

Visa merVisa mindre

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

KRÖNIKA: Text-tv – klart bästa nyhetsförmedlaren

Krönika Jag är knappast den mest progressiva när det gäller teknik. Jag skaffade mobiltelefon sist i umgängeskretsen och var sen med bärbar dator. Trots det har jag, om jag får säga det själv, lyckats hänga...onsdag 11/12 11:32

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt