Jonas Månsson, tillförordnad redaktör Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Låt prideflaggan vaja även efter festivalen

  • Publicerad 09:02, 10 aug 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Det är lika viktigt att stå upp för allas lika rättigheter och säga ifrån i november eller februari.

Förra veckan gick stora delar av landet i regnbågens vackra färger. Bussar, butiker och kommunhus var bara några av de platser som användes för att visa ett ställningstagande för lika rättigheter och att man står upp i HBTQ-frågor.

Ett självklart val för många, men tyvärr fortfarande inte för alla. Det är bara att beklaga. Att Pridefestivalen finns är ett tecken på att den behövs och att vi inte har kommit ända fram i alla frågor.

I en annan tidning i en annan stad gjorde jag för några år sedan en intervju inför ett lokalt pridetåg. Arrangören var då tydlig med att de jobbade för att inte behöva finnas i framtiden, eftersom det då skulle vara ett tecken på att alla människor kan leva öppet med sin sexualitet oavsett läggning.

Den här veckan har jag inte sett i närheten av lika många regnbågsflaggor. Synd tycker jag, det borde fortsätta även om det inte är en stor festival.

Det är lika viktigt att stå upp för allas lika rättigheter och säga ifrån i november eller februari. De som flaggar under Pride kan väl göra det året om?

Utanför Ekerös kommunhus finns tre flaggstänger. En med kommunflaggan och en med en svensk vimpel. Förra veckan satt däremellan en regnbågsflagga. Det har det gjort under alla de Pridefestivaler som har arrangerats sedan Mälarö Tidning kom med sitt första nummer.

Mitt förslag är att låta den sitta där permanent i stället för att hissa den en vecka per år.

En sådan markering skulle vara viktig kan jag tycka.

Här har media också en viktig roll och vi journalister måste vara självkritiska. HBTQ-frågor måste lyftas året om och ska inte bara vara något vi skriver om en augustivecka om året då det ligger i tiden.

Veckans känsla:

HMM...Ni killar som badar med kalsonger under badshortsen. Vad är grejen med det? Rätt ohygieniskt kan jag tycka.

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

KRÖNIKA: Text-tv – klart bästa nyhetsförmedlaren

Krönika Jag är knappast den mest progressiva när det gäller teknik. Jag skaffade mobiltelefon sist i umgängeskretsen och var sen med bärbar dator. Trots det har jag, om jag får säga det själv, lyckats hänga...onsdag 11/12 11:32

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt