Jyothi Bousle Svahn. Sätrabo, fena på sociala medier och sjukt kompetent på arbetsmarknadsfrågor - och bara älskar att vara "den som är den” i en debatt.

KRÖNIKA. Män! Sluta låtsas att ni är ointresserade av sex

Bland lutela faser, ägglossningsappar, menskoppar, killar som tar king size-kondomer fast de är mindre utrustade och hur ogärna min kille vill att jag ska prata om det här, är jag tvungen att ta bladet från munnen – och särskilt inför jul då svensken porrsurfar som mest, enligt porrsajten Pornhub.

  • Publicerad 17:01, 13 dec 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Hörrni, vi behöver prata p-piller för män och hur det påstås av män generellt att det finns ingen marknad.

Att det inte skulle finnas någon marknad finner jag mycket kontraproduktivt när det finns dryga fem miljoner män som utgör Sveriges befolkning.

Pornhubs siffror visar också att svensken ligger på 16:e plats bland högst andel tittare världen över. Män utgör 70 procent. Inte tror jag att man kikat in för ett svalt intresse för sex. Därför undrar jag: Varför försvinner ni män i ett enda trollslag när vi personer med livmoder jublar glatt över ett delat ansvar för att slippa oönskade graviditeter? Är det för att ni tror att detta är en feministisk vendetta mot er? Då tror ni fel.

För egen del och för mina kvinnliga vänner ser vi det som slutet på debatten kring ”Hon lurade på mig ett barn buhuhu”: äntligen kan ni slippa ligga sömnlösa över vart er säd tog vägen. Som modiga Robin sa i en artikel i SkärholmenDirekt härom veckan: vi måste ta bort tabun, över att det onaneras men även tabun kring mäns ansvar över oönskade graviditeter.

Men då verkar män helt plötsligt blivit miljöpartister och forskare hela bunten. På hemmafester refereras det till miljöförstöring, att p-piller bidragit till att fiskar i USA blivit muterade, bilder visas fastän dom egentligen blivit photoshoppade, som vilken lekman som helst kan se och vidare refererar man till longitudella studier på att det är bättre för kvinnor att ta det än för män.

Jag tycker det är oerhört orättvist hur manipulativ debatten blir. Men jag klandrar inte er män för detta, jag förlåter er. För växte man upp på 90-talet som jag gjorde, fick vi lära oss i populärkulturen av karaktärer som ”Bert”, vår älskade lilla ängel, hur okej det var att han var sexuellt frustrerad, men inte behövde ta något emotionellt ansvar.

Jag förlåter er och ger er nu chansen att ta ett delat ansvar kring frågan och då på högre nivå: hur ska ansvaret för preventivmedel fördelas? God jul, gott nytt år, jag vägrar för den delen också kvinnlig kondom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.