Positiv. Saga Lindqvist skriver här om vegodagen i Vallentunas skolor. Foto: Privat/mostphotos

KRÖNIKA: Mer vegomat till barnen - ja tack!

Alla kommunala skolor ska bli helt köttfria en dag i veckan. Fantastiskt, tycker reporter Saga Lindqvist.

  • Publicerad 16:11, 18 jan 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Nu är det klart att samtliga kommunala skolor i Vallentuna ska införa en dag i veckan då det endast serveras vegetarisk kost.

LÄS MER: Så ska Vallentunas skolor köttbanta

Ett fullständigt genialiskt och modernt beslut enligt mig. Men på sociala medier har det blivit ramaskri och långa diskussioner. Jag tappar hakan.

Människor som riktar kritik gentemot beslutet menar att barnen har rätt att välja själva. Men vänta här nu. När jag var barn ville jag äta godis och chips varje dag, men tack och lov fick jag aldrig den valmöjligheten. För mina föräldrars jobb var att lära mig att göra bra val, vilket jag i dag är mycket glad över. Och om vi nu tittar på den klimatutvecklingen som vi står inför - har vi då egentligen något val?

Köttindustrin sägs vara den största boven till klimatförändringarna och nu får barnen lära sig att ta ansvar för vår planen, och för den delen sin egen kropp. Med det sagt: ni som är kritiska till att de kommunala skolorna kommer servera enbart vegetariskt borde läsa på och försöka förstå vilken situation vi faktiskt står inför.

Och för er som oroar er för huruvida era barn får välja eller inte. Det kommer faktiskt att serveras två vegetariska rätter, så ett val kommer det att bli hur som helst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09