KRÖNIKA: Nyheterna är som 2014 all over again

  • Publicerad 01:15, 25 mar 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Man kan inte låta bli att undra hur det kommer att vara om ytterligare fem år.

Ibland är det helt otroligt hur saker och ting bara går runt i cykler.

När Mälarö Tidning startade för drygt fem år sedan kastades jag in i Mälaröarna. Min kunskap om öriket Ekerö låg väl ungefär på en femårings nivå. Ganska obefintlig alltså. Jag visste väl att kungaparet bor här, men inte mycket annat.

Julen 2013 satt jag och sambon, även hon journalist, och researchade (läs: googlade planlöst) för att få lite koll på vad invånarna på de här öarna kan tänkas vilja läsa om. Vi fick tillsammans ihop en ganska bra lista på grejer som jag kunde börja kolla på när jag var ny på jobbet några veckor senare.

Och vilka var då de stora ämnena under 2014? Kort sammanfattat var det Förbifart Stockholm, badhuset, fartkameror, breddningen av Ekerövägen och kösituationen för pendlarna. Dessa frågor genererade snabbt många artiklar i tidningen. Många infallsvinklar att jobba med.

Nu är det 2019. På redaktionen harvar vi vidare med vårt nyhetsletande, som efter fem år är lite mer av ett självspelande piano.

Och vilka är då de stora ämnena? Ja, om vi tittar på vad jag själv har skrivit om de senaste veckorna blir det nästan skrämmande. Det är Förbifart Stockholm, badhuset, fartkameror, breddningen av Ekerövägen och kösituationen för pendlarna. Det slutade liksom aldrig.

Det är som ett 2014 all over again.

Man kan inte låta bli att undra hur det kommer att vara om ytterligare fem år. Då bör i alla fall ombyggnaden av Ekerövägen vara klar. Liksom fartkamerorna. Kanske finns ett badhus.

Men förbifartsprojektet bör ha minst ett par år kvar. Och pendlarnas kösituation i framtiden kan vi bara spekulera om.

Vi håller tummarna för en ljusning där.

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt