Daniel Cannervik, redaktör.

KRÖNIKA: Pendlarföräldrar – ni har min fulla beundran

  • Publicerad 12:15, 9 apr 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Det här med att duscha varje morgon är numera bara ett skämt.

Jag sitter på blåbussen till jobbet och hem. Det rullar på fint utan vidare stopp. För jag bor och jobbar på rätt sida av kommungränsen. Men utanför bussfönstret står det ofta stilla. Åt andra hållet. Där sitter ni i era bilar och svär över att någon utlovad tid inte kan hållas.

Egentligen räcker det nog med att en fridlyst groda sätter sig på vägen en stund för att det ska bli en lång diskussionstråd om köer i någon Facebook-grupp. Eller åtminstone att Nockebybrons klaffar fastnar i uppfällt läge.

Att framkomligheten kommer att påverkas negativt i morgonrusningen i två års tid är ju betydligt värre än en fridlyst groda eller kärvande broklaffar. För det sabbar vardagsrutinerna.

LADDA NER VÅR APP: Iphone eller Android

I min familj har vi det tufft även utan köer. Sedan vi blev en barnfamilj för ett par år sedan ställdes vardagen på ända, inte minst när vi båda skulle börja jobba heltid. Med sammanlagt fyra timmars jobbpendling om dagen. Det här med vardagspussel blev verklighet. Eller ett slag i magen om man så vill.

Och jag upprepar. Vårt besvärliga vardagspussel påverkas sällan av trafiken. Visst, det händer att det är för halt för bussen eller att signalfel hindrar sambon från att ta sig hem från Skanstull. Men det är sällan. Oftast hinner vi trots allt till jobb och förskola i tid.

Sedan blir det förvisso inte mycket tid över. Vi hinner sällan äta annat än makaroner och korv till middag. Hinner vi läsa en bok vid nattningen är det ett plus. Det här med att duscha varje morgon är numera bara ett skämt.

Nej, jag fattar faktiskt inte hur ni får ihop livet med dagens trafiksituation. Att det nu riskerar att bli ännu värre är faktiskt helt otroligt. Alla pendlande småbarnsföräldrar – och era barn – som kämpar och står ut. Ni har min fulla beundran.

Jag lider med er inför de kommande åren. Men förhoppningsvis finns det en ljusning i horisonten.

Veckans känsla:

Whoa! Testade det här med kontaktlös betalning i mataffären med min nya telefon och kände banne mig ett lyckorus. Framtiden är spännande.

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt