Jonas Månsson, reporter. Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Självklart bänkar jag mig för julkalendern

  • Publicerad 07:30, 29 nov 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

En mysig start på dagen.

Som barn gjorde jag som så många andra och klev upp lite extra tidigt i december för att hinna se julkalendern innan det var dags att gå till skolan. Det gav en mysig start på dagen.

Och precis som många andra avtog intresset för julkalendern när jag blivit lite äldre.

Av någon anledning började jag plötsligt titta igen i vuxen ålder och sedan dess är jag fast. Jag tror faktiskt inte att jag har missat ett enda avsnitt på nästan tio år.

Visst har det varit lite olika kvalitet på kalendrarna, men de har ändå fångat mig och mitt intresse. Så till den milda grad att jag nästan satt och grät till ett känslosamt avsnitt av fjolårets ”Storm på Lugna gatan”. Ni som såg när Johan Rheborgs karaktär Eskil Ek berättade om sitt livs sorg förstår vad jag menar. För er andra finns SVT play.  

Korta avsnitt, en gång om dagen i knappt fyra veckors tid. Den tiden har jag absolut över i julstöket.

Snart är det dags igen. Jag har sett några av skådespelarnas namn, men vet inte speciellt mycket vad som väntar i år.

En sak vet jag dock, det är att jag garanterat kommer bänka mig framför ”Panik i tomteverkstan”, förmodligen redan till söndagens tv-sändning. Härligt.

Veckans känsla:

Glad. Efter att ha kämpat mot höstmörker, regn, feber och förkylning kommer advent, december och julstämning extra välkommet.

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt