Jonas Månsson, reporter. Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Sjuksköterskan tog hand om mig och glassen

  • Publicerad 06:15, 14 maj 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag flög av cykeln och fick be om hjälp att tillkalla sjukvårdare.

Risken att drabbas av en olycka känner nog alla till när de sätter sig på en cykel. Trots det använder inte alla hjälm. Precis som många andra struntade jag själv länge i hjälmen, men jag har blivit mycket bättre och cyklar i dag inte många meter utan hjälm.

En höstkväll för många år sedan hade det dock kunnat sluta illa. Jag hade spelat innebandy med några kompisar och köpt med mig ett paket glass på vägen hem. Utan hjälm, med innebandyklubba i ena handen och en påse med glass i den andra försökte jag styra en lånad cykel i mörkret. Det gick sådär.

När jag åkte ner mot en tunnel och skulle svänga kom en moped på cykelbanan och vi krockade. Jag flög av cykeln och fick be om hjälp att tillkalla sjukvårdare. De kom och körde mig i ambulans till det närliggande sjukhuset. Där konstaterade de att jag hade klarat mig fint med undantag för några lättare skrubbsår.

Innan jag några timmar senare skulle halta hemåt kom en av sjuksköterskorna till mig med en påse. Det visade sig att de förutom att ta hand om mig även hade tagit hand om den glass jag köpt och lagt glassen i frysen så att jag kunde få med den hem. Vilken service.

Nyligen inträffade en värre cykelolycka på Färingsö. I senaste tidningen skrev vi om polisens varning för att inte liknande händelser med värre utgång ska inträffa. Läs. Och glöm inte hjälmen.

Veckans känsla:

Glad. Mitt i ett långvarigt signalfel i rusningstrafiken blev Nockebybanan räddningen i måndags. Lugnt, gott om sittplats och fin utsikt.

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

KRÖNIKA: Text-tv – klart bästa nyhetsförmedlaren

Krönika Jag är knappast den mest progressiva när det gäller teknik. Jag skaffade mobiltelefon sist i umgängeskretsen och var sen med bärbar dator. Trots det har jag, om jag får säga det själv, lyckats hänga...onsdag 11/12 11:32

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt