KRÖNIKA: Sussie var Sätras egen porrstjärna

Vi kan kalla henne Sussie. Hon är ingen jag egentligen känner utan bara har ungar i ungefär samma ålder som. Vi snackar lite skit i aff­ären typ. En local.

  • Publicerad 11:31, 28 okt 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

För några år sedan hade jag ett vardagligt samtal med en vän som bor i närheten. Av outgrundlig anledning kom vi in på en person vi bägge var bekanta med.

Vi kan kalla henne Sussie. Min kompis berättar att denna dam medverkat i ett antal kommersiella filmer av pornografisk art i sin ungdom. Hon berättade också att hennes kompisgäng med skräckblandad förtjusning fnissat sig igenom en av dessa filmer innan de skulle ut och festa på stan en kväll. Det var alltså ren fakta. Inget jollrigt skvaller.

Kvinnan som spelat i filmerna är ingen jag egentligen känner utan bara har ungar i ungefär samma ålder som. Vi snackar lite skit i affären typ. En local. 

Jag blev förvånad över beskedet om hennes skådespelarkarriär. Hon var liksom utanför min fördomsram om hur en dylik ska vara.

Sussie och jag sprang ihop vid några tillfällen efter detta och snackade som vanligt. Om studiedagar, matsäckar, billiga blåbär och lokalpolitiska beslut med mera. Nu bara med en tydlig skillnad. 

Varje gång vi pratade kunde jag inte hjälpa att det här med att hon spelat in porrfilmer kom upp i mitt huvud. Frågeställningar hur det kom sig att hon medverkat
i dessa. Självklart också nyfiken på hennes skådespelarinsatser. Hur? Med? Var?

Jag erkänner att jag var lite fasci­nerad över att plötsligt vara bekant med en porrskådis. Jag tyckte det var coolt att en helt vanlig morsa på skolgården gick och bar på den hemligheten mitt ibland alla oss andra nio-till-femmare. 

Åren går. Kompisen som berättade det här från början och jag fikar. Vi kommer in på Sussie igen. Jag berättar om att jag inte kan släppa det här med filmerna när jag träffar henne på skolgården. Min vän tittar med en undrande rynka i pannan på mig och frågar vad Sussie gör där. För det första har hon inga barn och för det andra hade hon flyttat.

Oj, vi hade visst pratat om olika Sussies den där gången. Förväxling. Tänk om den Sussie jag trodde var skådisen hade vetat vad som föregått i mitt huvud under våra samtal. Hujedamej.

Tommy Fagerberg, Sätra

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.