Daniel Cannervik, redaktör.

KRÖNIKA: Tur och tajming blir nästan kusligt ibland

  • Publicerad 01:15, 4 jun 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

En lokalredaktör måste vara en smula opportunistiskt lagd.

För en lokaltidning handlar mycket så klart om hårt arbete och rätt prioriteringar för att allt ska landa så rätt som möjligt.

Men tur och tajming ska verkligen inte underskattas. Det sistnämnda går i viss mån att påverka själv. En lokalredaktör måste vara en smula opportunistiskt lagd, lyhörd och med ett ständigt fuktat finger i luften för att veta vad läsarna vill veta mer om.

Men turen, den styr vi inte över. Ibland ”drabbas” vi av detta och det kan vara svårt att själv veta vad som är vad. Häromdagen uppstod ett nästan kusligt exempel på detta.

Förra torsdagen och fredagen försökte jag i telefonsamtal och mejl komma i kontakt med trafikförvaltningen för att kunna uppdatera oss och er läsare om hur det går med den utlovade busslinjen på Slagstafärjan. De skulle återkomma, men inget hände.

Senare samma torsdag undertecknades ett avtal om busslinjen. Men det hade jag naturligtvis ingen aning om när jag idogt sökte trafikförvaltningen.

Och på fredagen hörde trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) av sig för att berätta några nyheter – om busslinjen på Slagstafärjan. Oklart vad som var tur och tajming. Men kusligt var det.

Nyheten kan ni läsa om HÄR.

Veckans känsla:

Glad. Vi på redaktionen spånar på ett litet sidoprojekt som jag blir överväldigat peppad av. Vi säger A, men tyvärr inte B. Inte än.  

HERTZ: Influencers – ett kryphål för att sälja grej med tjej

Krönika Redaktören om nya säljknep Har influencers blivit sätt för företag att kränga saker med hjälp av bilder på lättklädda tjejer? Redaktör Evelina Hertz om sin senaste spaning.fredag 31/1 13:48

KRÖNIKA: Text-tv – klart bästa nyhetsförmedlaren

Krönika Jag är knappast den mest progressiva när det gäller teknik. Jag skaffade mobiltelefon sist i umgängeskretsen och var sen med bärbar dator. Trots det har jag, om jag får säga det själv, lyckats hänga...onsdag 11/12 11:32

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt