Henrik Lindstedt, redaktör på Direktpress. Foto: Sara Ringström

LINDSTEDT: En kass student kan vara den mest minnesvärda

Jag vet hur jävligt det kan kännas när en kraftigt haussad student blir något annat än vad man tänkt sig. Men lyssna nu, ni som tar studenten coronaåret 2020: Er kommer vara den mest speciella, skriver redaktör Henrik Lindstedt.

  • Publicerad 12:04, 5 jun 2020

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Du behöver ha varit där för att förstå de obrytbara band som knöts. Du behöver ha sprungit ut där i den isande kylan och stått där öldränkt i regnet och huttrat samtidigt som flaket rullade ner för en öde landsväg.

Ni som tog studenten vid samma tid på året 2009 minns. Det var åtta grader och hällregn.

Man kan se det som ett misslyckande. Visst blev inte festen lika självklar med alla som tacklade av halvvägs in med förkylningssymtom. Men oavsett hur misslyckat det kändes på dagen är det en student jag och mina vänner är stolta över.

Det var vi som genomled vargavinterstudenten 2009.

Det är så jag hoppas att studenterna 2020 kommer minnas det här året. De har säkert myglat lite, smitit ut och träffat vänner under varma nätter. Kanske druckit lite häxblandning ur en petflaska och snackat om hur livet hade kunnat varit, bara coronaviruset inte pajat festen. Men när de tittar tillbaka på den här våren kommer det kasta ett särskilt skimmer över just deras student.

Det var de som genomled coronastudenten 2020.