Amin Foto: Claudio Britos/Sara Ringström

LINDSTEDT: Tänk på Amin innan du börjar slappna av

Amin Salayev, 22, från Bredäng dog efter att ha smittats av corona. "Jag ska inte ens närma mig att jämföra mina känslor med hans närmaste. Men hans död kom som en käftsmäll även för mig", skriver redaktör Henrik Lindstedt.

  • Publicerad 15:39, 5 maj 2020

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag har börjat cykla till jobbet och tillbringar det mesta av min lediga tid antingen hemma i lägenheten i Vårberg eller nere på kolonilotten vid Skärholmens gård. Mitt kringflackande mellan vänners lägenheter och stadens parker och krogar har fått stryka på foten.

Mitt liv ser väldigt annorlunda ut. Men ibland har jag gått emot vissa rekommendationer med en stark känsla av att det här kommer inte drabba mig. Och jag är ju ändå försiktig och håller avstånd till främlingar. Och faaan vad långtråkigt det här är.

Så dog 22-årige Amin Salayev.

Bredängskillen Amin, 22, dog efter att ha smittats av corona

För hans nära och kära blev det en chock. Han var ju inte en del av en riskgrupp. 22 år. Inga bakomliggande sjukdomar.

Jag ska inte ens närma mig att jämföra mina känslor med hans närmaste. Men hans död kom som en käftsmäll även för mig. I samtalen med hans vänner spärrades mina av coronatristess halvsovande ögon upp. Känslan av att ”nu måste vi väl snart få börja leva som vanligt igen” slogs tillbaka.

I veckan rapporterade Region Stockholm siffror som visar på att antalet döda per dag börjar minska. Det är positiva besked. Men det innebär INTE att det nu är fritt fram att fira våren på en uteservering.

Tänk på Amin. Stanna hemma.