Foto: Mostphotos

Ljuset segrar alltid

  • Publicerad 13:48, 2 jun 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

lltför ofta dyker de upp i mitt dagliga flöde. Via sociala medier eller bara som kommentarer i förbifarten. Människorna som finner näring i att sprida rädsla. Exemplen är många. Jag kan förstå den grundläggande viljan i att dela sin oro, men inte sällan är den spelad för att driva fram något annat. Då och då är slutmålet hatet. Det är här julafton, nationalsången och midsommar brukar komma upp. Dessa institutioner hotas, enligt de som är ”rädda.”

På tisdag är vi lediga. Det är nationaldag. Jag kommer inte märka av det annat än just att jag är ledig. Den 6 juni har aldrig varit något stort i mitt liv, min familjs eller mina vänners. Lika lite som vi kan tvinga oss själva att starta en tradition kan något annat tappas.

Snart är det midsommar. Då blir det som alltid. Samma mat, samma snack, samma förundran över ljuset. Kom ihåg det. Att ljuset alltid segrar och ha en riktigt bra nationaldag även om du bara använder den till att ta igen lite timmar på kudden.

Stockholm Marathon gör sitt bästa för att jag ska springa i år igen. Mejlen har rasat in under året, men jag står (eller sitter) vid sidan om och det passar mig utmärkt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Insändare: Liberalerna säger ja till att sälja Ena Energi

Krönika Det har gjorts flera utredningar om Ena Energis framtid. På Kommunfullmäktige (KF) den 11/12- 17 beslutades med stor majoritet att ge Enköpings kommuns moderbolag AB (EMAB) i uppdrag att gå vidare...fredag 8/6 10:04

Insändare: Stoppa försäljningen av Ena Energi, säger personalen

Krönika Inför debatten i kommunfullmäktige kring försäljningen av Ena Energi vill vi, personalen i bolaget, passa på att ge vår syn. Området kraftvärme är komplext och det tar många år att förstå helheten....fredag 8/6 10:04

Vill inte vara någons nödutgång

Krönika Jag sitter på Arlanda och väntar på mitt flyg vidare mot nästa destination. En stund av lugn innan nästa check-in, nästa tullkontroll, nästa take-off. Trodde jag...torsdag 3/5 18:51