Man kommer inte undan

Så här efter valet kanske vi ska börja tänka på och prata om något annat än politik.

  • Publicerad 13:34, 14 sep 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Det lär i alla fall dröja ett tag innan nya styren har formats, i de församlingar som kan ha förändringar att vänta.

Men hur gör man? Valaffischer eller andra kampanjrester finns kvar, nyheterna handlar om resultatet eller analyser av det – socialt småprat på fritiden inleds med "nu kan vi prata om något annat än politik" och övergår sedan till att handla om valet.

Ett av dessa samtal ledde in på valvakan som hölls hos min kompis. Småbarnen engagerade sig i valrörelsen såpass att de startade ett nytt parti. Viktigaste frågan: Att det ska vara förbjudet att springa till tunnelbanan.

Något säger mig att det är en pik till vuxenvärlden, om att inte stressa så mycket. Något säger mig att jag kan ha sprungit till deras närmaste tunnelbanestation ett antal gånger. (Fyra minuter blankt tar det.)

Hur man än springer så kommer man visst ändå inte undan politiken.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stor polisinsats i Hallonbergen

Nyheter Polisen förtegen Polisen är på plats i Hallonbergen med anledning av ett misstänkt brott.fredag 5/7 15:44

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25
Stockholm Direkt