Man kommer inte undan

Så här efter valet kanske vi ska börja tänka på och prata om något annat än politik.

  • Publicerad 13:34, 14 sep 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Det lär i alla fall dröja ett tag innan nya styren har formats, i de församlingar som kan ha förändringar att vänta.

Men hur gör man? Valaffischer eller andra kampanjrester finns kvar, nyheterna handlar om resultatet eller analyser av det – socialt småprat på fritiden inleds med "nu kan vi prata om något annat än politik" och övergår sedan till att handla om valet.

Ett av dessa samtal ledde in på valvakan som hölls hos min kompis. Småbarnen engagerade sig i valrörelsen såpass att de startade ett nytt parti. Viktigaste frågan: Att det ska vara förbjudet att springa till tunnelbanan.

Något säger mig att det är en pik till vuxenvärlden, om att inte stressa så mycket. Något säger mig att jag kan ha sprungit till deras närmaste tunnelbanestation ett antal gånger. (Fyra minuter blankt tar det.)

Hur man än springer så kommer man visst ändå inte undan politiken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Bussförarnas stress måste utredas

Nyheter Bussförarnas stress måste riskbedömas. Det slår Arbetsmiljöverket fast och har utfärdat ett föreläggande med vite mot SL:s leverantör.onsdag 19/9 11:04

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Nyheter Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 9:09