Men mobilen höll

  • Publicerad 08:55, 9 jul 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Det här med att bara springa så fort man orkar, utan en tanke på att man kan snubbla, har sin charm.

För urladdningen, för att man till slut släpper tanken på allt annat, för att hinna med tåget.

Risken är förstås att man faktiskt snubblar.

En sjukgymnast har sagt till mig att "om du slår i samma hand igen så går det åt helvete". Vad man tänker alldeles innan man slår i marken – för andra gången – är "helvete, mobilen". Som man förstås har i den andra handen.

Nu kom jag undan med skrapsår lite här och var. Mobilen är helt oskadd och jag hann med tåget.

Väger mellan att dölja skrapsåren med kläder och att visa upp dem, för känslan av barndomssomrars skull. Benen är även fulla av sönderkliade myggbett!

För att återgå till det mer metaforiska tar jag hjälp av Annika Norlin: Håll dig inte borta från elden, klä inte in dig i wellpapp; du kommer skrapa dina knän – men vad gör väl det.

Spring för allt vad tygen håller och håll mobilen i den hand du är mest rädd om.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Vi är inte ett borgerligt parti"

Nyheter Gary Aelius (SD) om politik, religion och flyktingar I vårt femte politikerporträtt möter ni Sverigedemokraternas gruppledare, Gary Aelius.fredag 20/7 9:07

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27