Christoffer Röstlund. Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: Gör något annat under mellandagarna

Reporter Röstlund vet hur du bäst njuter av mellandagarna.

  • Publicerad 11:00, 16 dec 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Ja, såklart; ni kommer att spy på allt var tomtar och renar heter när ni packade med sylta, skinka och andra döda djur rullar in i julaftonens baksmälla. För att inte tala om släkten. Det där umgänget som är ett nödvändigt ont, lika påträngande och oavslappnad som en anka med aggressionsproblem. Bort med det, allt, rubbet.

Så vad göra då? Enkelt. Ni går ut och gör något helt annat under mellandagarna. Här intill ser ni ett lite axplock av de olika möjligheter som finns. För i Stockholm existerar det inga hemvändarfester, de där spriindränkta tillställningarna när tanken är att man ska umgås med alla de som man flyttade från stan för att slippa.

Själv tänker jag ta tillfället i akt och njuta av hänga i bar-kultur, nu när Stockholm är relativt tömd på folk som åkt hem för att, just det, pinas på hemvändarfester i sina respektive hålor.

Kollegan Sacharias föreslår dock att kolla in när den extrema kapitalismen slår in under rean; ”Ställ dig på Drottninggatan och se hur folk trampar ner varandra för att konsumera”.

Ironiskt nog är den underhållningen helt gratis.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.