Reporter Christoffer Röstlund, Vårt Kungsholmen, Stockholmdirekt. Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: Stockholmare kommer klaga på fester i p-hus också

Det är bra att snacket mellan politiker, tjänstemän, arrangörer och fastighetsägare rullat igång på allvar, efter ett år där skadeskjutningen av nöjesutbudet debatterats mer än någonsin. Men frågan om klagomål återstår, skriver reporter Christoffer Röstlund Jonsson.

  • Publicerad 19:30, 5 dec 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Festa i ett garage! Ska det vara något? Ja, jo, nog har jag själv genom åren korkat upp en pava i goda vänners sällskap, på diverse obekväma och udda platser. Kanske till och med tagit några ogenomtänkta danssteg, när utrymmet tillåtit det.

Nazibunkrar från andra världskriget, under broar, i bilar, ockuperade lagerlokaler, rivningskåkar, öde parkeringsplatser, bagerier, träd, hustak.

P-garage kan rädda Stockholms nattliv

Och ja, även parkeringsgarage, som nu lyfts fram som en möjlig sorts arena för vårt framtida nöjes- och kulturliv. "Outnyttjade ytor", kallas Stockholms bilhus, och används som exempel på ställen där man kan arrangera "events och tillställningar". Fest, med andra ord.

Nå, tanken är god. Och det är bra att snacket mellan politiker, tjänstemän, arrangörer och fastighetsägare rullat igång på allvar, efter ett år där skadeskjutningen av nöjesutbudet debatterats mer än någonsin.

Men frågan om klagomål återstår. Och det blir nog en tuffare nöt att knäcka, än att hitta rent fysiska platser. För i en tätbebyggd huvudstad har även p-garage grannar som vill sova om natten. Och det är en bit kvar tills stockholmarna blir stolta "över sitt buller". Tyvärr.