Ella Söderberg, reporterpraktikant Foto: Sacharias Källdén

SÖDERBERG: Ge mig dåligt vin i plastglas!

Att få betala för ett dyrt, dåligt glas vin i ett plastglas och vira in sig i en filt med brännmärken från cigaretter, det är att insupa våren, skriver reporterpraktikant Söderberg.

  • Publicerad 15:31, 6 apr 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Då var det äntligen dags, som vi har väntat. April är kommen, och med det även stadens uteserveringar. Kanske det säkraste vårtecknet vi har här i Stockholm. Det spelar ingen roll om det regnar, blåser eller är nollgradigt. Nu är våren här och då sitter man ute, det är sen gammalt.

För personer boendes på varmare breddgrader ser det nog konstigt ut när vi pälsar på oss med filtar under värmelampor och envisas med att det minsann ÄR varmt ute. Men efter att ha levt i ett halvår av oändligt mörker, slask och ständiga förseningar i kollektivtrafiken är det definitionen av frihet att få sätta sig i en halvsunkig fåtölj mitt på Medborgarplatsen och blicka ut över korvmojen och måsarna. Att få betala för ett dyrt, dåligt glas vin i ett plastglas och vira in sig i en filt med brännmärken från cigaretter, det är att insupa våren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Och blir inte alla lite trevligare nu när solen ärar oss med sin närvaro? Häromkvällen plingade min granne på för att fråga om jag visste var den nyinflyttade tanten med gipsad arm bodde. Han ville nämligen hjälpa henne med vardagssysslorna som att gå och handla. Nu känner jag inte min granne så bra, kanske skulle han erbjuda tanten sin friska arm även i november månad, men jag vill ändå tro att det har något med aprilsolen att göra.

Så gör som jag och rota fram era solglasögon som legat begravda i en byrålåda nånstans och på med jeansjackan, för här ska lapas sol! Fast kanske bäst att ta med en halsduk ändå, trots att det ÄR vår bor vi ju faktiskt i Sverige.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Veckans känsla

Förväntansfull. Enligt SMHI tittar solen fram på lördag eftermiddag. Då hittar ni mig på Medis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.