Sophie Stigfur, reporter på StockholmDirekt. Ålder: 32. Bor: Skärmarbrink. Gillar: Dans, bubbel och öppna vidder. Foto: Sacharias Källdén

STIGFUR: Män! Det är Stockholm som gör er snygga

Vad händer med vanliga killar när de lämnar landsbygden och flyttar till storstaden? Tja, de blir snyggare, helt enkelt. Tycker reporter Stigfur.

  • Publicerad 08:40, 14 okt 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Efter en kvart innanför tullarna blir de ängsliga fashionistas.

Örebro-Klas flyttade hit och förvandlades. Min vän, som alltid haft trasiga urtvättade t-shirts, satt plötsligt framför mig i en flamboyant Acne-skjorta. Ett fenomen som skulle upprepa sig.

I anpassningen till storstadslivet tvättas nämligen inte bara ä till e. Manliga gamla bekanta från Närkeslätten, som tidigare obekymrat trillat ned i sina gamla högstadiejeans och förlitat sig på ett charmigt smil, transformeras efter en kvart innanför tullarna till ängsliga fashionistas.

En guide för att få män att sluta klä sig dassigt, som stilproffset Oscar Arrsjö förespråkar, torde alltså inte behövas.

Det räcker med att flytta till Stockholm – staden som gör män snyggare.

Men om målet är framgång i kärlek och karriär, vilket Arresjö menar att en ökad stilmedvetenhet leder till, vore en klokare investering om män la åtminstone hälften så mycket energi på att utveckla sina emotionella färdigheter – som på att få till rätta snörningen på sina sneakers.

LÄS ÄVEN: Här förvandlas slashasen till succésnubbe

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.