Sophie Stigfur, reporter på Stockholm Direkt och Södermalmsnytt. Foto: Karoline Montero Araya

STIGFUR: Nattklubbar i Stockholm, se på rejven och lär

Klubbcheferna i innerstan har en hel del att lära av de allt mer populära skogsrejven, skriver reporter Sophie Stigfur.

  • Publicerad 17:40, 21 jun 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

En storslagen klubbnatt utan vare sig köer eller inträde, med dånande vacker utsikt och bärs som kostar blott en tia mer än på Systemet. Låter det frestande? Du är inte ensam.

Under de senaste somrarna har en stark utmanare till stans nattklubbar trampat taktfast fram i utkanten av Stockholms skogar. Och till skillnad mot aktörerna innanför tullarna tänder de inte upp lamporna kvart i tre för att kasta ut sina besökare. Yep, det handlar om rejvfesterna.

Här kan du gå på skogsrejv i Stockholm sommar

Hundratals människor med alla tänkbara yrkestitlar och åldrar, skippar varje helg klubben och gör sig istället omaket att åka milslång taxitur, lyssna efter det dova basdunket och leta sig fram över stock och sten för att dansa under bar himmel.

Och kanske är det inte så konstigt. Jämfört med de etablerade klubbarnas envåldshärskande vakter, snordyra drinkar och inträde, kladdande fylltrattar, trött roterande DJ-listor, elitistiska medlemssystem, snåla öppettider och allt detta medan besökarna förväntas visa tacksamhet – ter sig de otvungna skogsrejven som en omfamnande storasyster.

Illegala rejvarna i skogen: "Vi vill bara dansa och ha kul"

Hittills har den handfull klubbjättar som i dag har monopol över Stockholmsnatten stått ohotade. Men hör upp nu, klubbchefer. Det är dags att ni ser på rejven och lär.

Öppettider och vakttvång må ligga bortom er kontroll. Men om ni vill att vi ska komma till just er för att dansa, måste ni visa att ni vill ha oss där.

Få ner de kilometerlånga entréköerna, kasta ut fyllon som bråkar och tafsar, fixa fler toaletter så att tjejer slipper vänta en halvtimme för att tömma blåsan – och sluta ta astronomiska summor för inträde och blaskig Carlsberg i plastmugg.
Annars finns det en risk för att ni själva inom en snar framtid måste åka två mil ut i bushen när det spritter i benen.

Årets rejvsäsong är här: ”Skogsfesterna har fullständigt exploderat”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.