Semestertricket. "Vem vill vi spendera tid med när vi inte har något annat än just tid?" skriver Sophie Stigfur. Foto: Jannie Flodman/Mostphotos

STIGFUR: Semestertricket – bästa kärleksbarometern

Ack ljuva sommartid. Tiden då långa förhållanden går i kras, tiden då lättvindiga romanser blossar upp. Också den perfekta tiden att avgöra vad du känner med ett enda, mycket simpelt, knep, skriver reporter Sophie Stigfur.

  • Publicerad 16:58, 18 jul 2019

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag ligger utsträckt i Vanadislunden, har just svalt en brusande mun cava, solen svidande härligt het i kinderna, när jag får frågan.

– Tänk om du och jag skulle åka iväg ihop? Äta god mat och bara vara.

Jag tänker att det låter härligt. Det låter väldigt härligt faktiskt. Känner efter i magen. Jo. Trots att jag knappt känner killen jag dejtar kan jag se mig själv tillbringa en sysslolös vecka i hans sällskap och trivas.

Ack ljuva sommartid. Tiden då långa förhållanden går i kras för att man plötsligt har just tid med varandra. Tid att upptäcka att vi nog inte är kära alls faktiskt längre, när livsadministrerandet inte slukar lika många timmar och håller oss på behörigt avstånd ifrån varandra. Tiden då nya, betydligt mindre krävande, solkyssta romanser blossar upp.

Vem vill vi spendera tid med när vi inte har något annat än just tid?

I stället för att ställa oss frågan om personen framför oss är någon vi vill ligga med, eller huruvida denne har potential att fostra kommande barn, borde vi kanske fråga: vill jag tillbringa semestern med den här människan?

– Javisst, säger jag.

(Så kan vi göra slut nästa sommar, enligt semestertidernas inneboende kärlekslogik).

– Let’s go!