Reporter Josefine Thureson Kämpe på ÖstermalmDirekt. Foto: Mikael Andersson

THURESON: Jag är er nya reporter och behöver er hjälp!

"Vilka är ni? Vad drömmer ni om?", skriver Josefine Thureson Kämpe som är ny reporter på ÖstermalmDirekt.

  • Publicerad 17:04, 11 feb 2020

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Hej Östermalm!

Som några av er kanske har märkt så har en ny byline dykt upp här på ÖstermalmDirekt. Det är jag som är Josefine Thureson Kämpe, och från och med januari är jag er nya Östermalmreporter!

Jag gillar att säga ”er” Östermalmreporter, för mitt mål är att ni ska känna att det här är ER tidning. En tidning för Östermalms nyheter, berättelser, initiativ och människor – skrivna på ett enkelt, nära och korrekt sätt.

Med nära menar jag att jag vill komma nära er som bor här. För det krävs faktiskt för att göra en bra lokaltidning. Jag må bara ha jobbat med lokaljournalistik i två år, men det blev snabbt uppenbart hur mycket bättre en artikel blir när man har stått ansikte mot ansikte med en intervjuperson.

"Jag finns här för er"

Jag är också den tursammaste reportern här på redaktionen – vi har vårt kontor här på Östermalm och jag har sjukt nog precis fått ett lägenhetserbjudande här. Det gör det enklare för mig att komma ut och träffa er, än om jag bevakat Botkyrka till exempel.  

Så…Vilka är ni? Vad drömmer ni om? Vad äter ni till frukost? Vilka frågor är viktiga för er? Vad finns det för problem här som inte uppmärksammas?  

Jag finns här för er. Låt oss tillsammans göra världens bästa lokaltidning!