Vad vågar du inte berätta?

  • Publicerad 14:17, 9 sep 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Ibland borde man inte säga vad man tänker. Ibland måste man säga precis det man inte törs säga.

Frågan om vad som tystas ned är av naturliga skäl svårt att svara på. (Sedan att det finns debattörer som frekvent hävdar att just deras kärnfråga inte får lyftas fram, det är en annan sak.)

Marabouparkens konsthall tar upp just nedtystande och censur i höstens utställning, "Mouth Shut, Loud Shouts". Detta skriver vi om på sidan 15.

Yttrandefrihet och öppenhet har blivit något vi mer eller mindre tar för givet. Men, som curator Jenny Richards säger, det finns blinda fläckar som vi borde bli bättre på att ifrågasätta.

Vad är din blinda fläck?

Vad är det du tänker att du kanske borde höja rösten om?

Ibland måste man göra saker som man inte vågar. Däremot måste man inte skrika högt i sitt eget namn. Vi garanterar källskydd till dig som vet något som borde bli känt för allmänheten, men som riskerar att råka illa ut för att berätta. Vi har lag på det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40

Man misshandlad i Hallonbergen

Nyheter En man misshandlades svårt i Hallonbergens centrum tidigt på lördagsmorgonen.lördag 23/6 12:55

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38