Vi vakar inför valet

  • Publicerad 14:47, 4 nov 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Att informera om samhällsviktiga frågor är en del av vårt uppdrag i en demokrati.

Förra veckan berättade vi om en debatt i Folkets hus, där publikstolarna var fullsatta med engagerade kommuninvånare.

Panelen med inbjudna politiker hade ett par tomma stolar. Inte heller var den högsta ledningen närvarande, men representanter för alla utom två partier var i alla fall där.

Nu var det Nätverket Trivsam stadskärna som bjudit in. Kanske finns det andra som vill lyfta sina åsikter, som inte lockas av ett samtal som tar avstamp i just deras vision för centrala Sundbyberg?

Hur det blir med stadskärnan har inte bestämts formellt än. Men det som står klart är att det finns många sundbybergare som kommer att reagera på den slutgiltiga byggplanen.

Vi kommer att följa utvecklingen under tiden. Att informera om samhällsviktiga frågor, i tillräckligt god tid för att läsarna själva ska kunna göra sig en uppfattning och göra sin röst hörd, är en del av vårt uppdrag i en demokrati.

I uppdraget ingår också att bevaka valrörelsen i Sundbyberg. Vad vill ni läsa om?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17