Hampus Jarnlo, redaktionschef. Foto: Sacharias Källdén

Vintern kommer – här får du koll på läget i trafiken i Stockholm

"På blott fem dagar har den över 800 medlemmar. Men nu måste vi bli fler", skriver redaktionschef Hampus Jarnlo om vår nya Facebookgrupp Trafiken i Stockholm.

  • Publicerad 15:17, 30 okt 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Ska jag, eller ska jag inte, byta till vinterdäck på bilen och cykeln idag? Den frågan har ekat i mitt huvud varje morgon den här veckan. För nu är det återigen den tiden på året då väderomslagen är så plötsliga att man varje gång man kommer ut på vägarna måste göra en lätt inbromsning för att kontrollera exakt hur halt det är.

Ibland måste man upptäcka saker den hårda vägen, tänker jag lite korkat. Men det är ju precis det man inte måste. I alla fall inte om man lär sig av alla som rullat på vägen tidigare och gjort de obehagliga upptäckterna åt en.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är den enkla tanken bakom vår nya Facebookgrupp Trafiken i Stockholm. Här hjälps vi åt att hålla koll på allt som rör trafiken i hela länet. Köer, olyckor, avstängningar, nybyggen, blixthalka, vägtullar, dieselförbud. Inget är för stort eller för litet för att lyftas i gruppen. En del kommer vi plocka upp och göra nyheter av, annat kommer vara matnyttig information för gruppens alla medlemmar.

Att Facebookgruppen Trafiken i Stockholm är efterlängtad är också tydligt. På blott fem dagar har den över 800 medlemmar. Men nu måste vi bli fler! För ska den här gruppen bli bästa informationskanalen för läget i Stockholmstrafiken just nu – vilket är vår ambition – måste vi ha ögon och öron på varenda gatstump i hela länet. Och som alltid är vi beroende av att du delar med dig av det du ser och hör med en bild eller film och några rader i gruppen. Så lovar vi att följa upp, få uppgifter bekräftade och helt enkelt göra bra journalistik av det.

Vi ses här i gruppen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.