Drömmen. David Henriksson har fått sin Nashvilledröm att bli sann. Foto: Sebastian Comar Alm

Drömmen sann – David drar till Nashville för att spela med de stora

För över ett år sedan drömde Tumbabon David Henriksson om att åka till Nashville och leva på musiken. Nu har drömmen blivit sann. I juli flyttar han dit för att göra en soloskiva och spela gitarr i en av världens största musikstäder.

  • Publicerad 15:06, 31 maj 2017

Det var 1,5 år sedan som Södra Sidan berättade om gitarristen David Henriksson. Hur han lärde sig gitarr på kulturskolan, om hans rumänske musiklärare som lärde honom ”spela gitarr med kuken” och om drömmen att åka till Nashville och göra musikkarriär. Efter två års väntan har han nu fått ett arbetsvisum.

– Det har ju tagit sån tid så jag var väldigt exalterad när jag fick beskedet, men nu har jag landat och är jag mest inne i att flytta dit, säger David Henriksson.

Han har sagt upp sin lägenhet i Tumba och i juli går flytten till staden som kallas Music City. Drömstaden för en musiker.

– Redan på flygplatsen hänger det montrar med gitarrer i taket och emblem av countrystjärnor. Allt är musik. I Sverige är det också mycket musik, men mycket kretsar kring det som spelas på radio, Melodifestivalen och Idol. I Nashville har gitarren en mer central roll, säger han.

Vad ska du göra i Nashville?

– Jag ska spela in en soloskiva med Guthrie Trapp, en av de största gitarristerna i staden som bland annat spelat med Dolly Parton och Taylor Swift. Och så ska jag frilansa och spela med andra artister. Jag har två och halvt år på mig och målet är att se om det går att göra karriär där, så att jag kan välja att stanna, åka hem eller nån annanstans i världen.

Vad tar du med dig från Tumba?

– Jag har fått med mig min grundläggande musik från kulturskolan i Tumba. Oavsett var i världen jag är så sitter det alltid kvar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.