Nu blir orten en föreställning - och du kan vara med

Orten. Hur är det att vara tjej här? Vilka fördomar om den vill du krossa? Vad älskar du och hatar här? Nu bjuds unga i Hallunda och Norsborg in för att skapa föreställningen orten med premiär i höst.

  • Publicerad 16:20, 20 apr 2017

– Vi vill bryta stereotypen kring orten, att man inte ska behöva försvara sig för att man är härifrån. Vi är en stor kärleksfamilj, säger Andreas Rau Medel, projektledare för Ortens verklighet.

Ortens verklighet drivs av En Kärlek Botkyrka, Megafonen och Unga Klara och har fått det statliga stödet ”Kreativa platser”. I veckan började de bjuda in ungdomar som vill vara med och skapa föreställningen om, av och för orten. Nio unga processledare håller i möten på Karsby.

LÄS MER: Redline öppnar kulturhus med ortens unga

– En grupp ska lyfta fram tjejers berättelser om orten, där får deltagarna komma med idéer om vad som ska berättas. En annan ska hålla på med ljud. Hur låter det i orten? Andra får lära sig musikproduktion, berättar Andreas Rau Medel.

Andra konstformer är spoken word, dans, film och manusskrivande. I början av maj ska mindre föreställningsgrupper ha tagit form.

– Det här är ett nytt sätt att tänka teater. Alla sceniska uttryck får plats, säger Andreas Rau Medel.

Föreställningen har premiär i höst. Var den ska spelas är inte klart.

– Det ska ungdomarna bestämma. Om de vill att allt ska spelas i Norsborgs centrum får vi fixa det. Eller så turnerar vi, säger Andreas Rau Medel.

Ses på Karsby

Ortens verklighet är ett projekt av En Kärlek Botkyrka, Megafonen och Unga Klara. Projektet har fått det statliga stödet Kreativa platser som är avsett för att stärka kulturlivet i socio-ekonomiskt utsatta områden.

Vill du vara med? Håll koll på tider och dagar på Facebook och Insta: @ortensverklighet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.