Anrikt. Galleriet ligger på Köpmannagatan 4 i Gamla stan. Foto: Privat

Uttranbor öppnar galleri i Gamla stan

Berit Almér från Uttransgalleristerna, som tillsammans med Rimma Axelsson och Suzanne Kalliomäki driver Galleri Svea i Gamla stan sedan årskiftet. Hur kommer det sig att ni tog över Galleri Svea?

  • Publicerad 14:24, 17 mar 2017

– Vid årsskiftet 2016-17 tog jag tillsammans med Rimma Axelsson och Suzanne Kalliomäki över Galleri Svea. Under sommaren hade vi en utställning där och fick då reda på att den förra ägaren funderade på att sälja. Sedan nio år har vi som konstutövande medlemmar arbetat med den årliga konstrundan i Uttran. Nu tog vi ytterligare ett steg genom att etablera oss i ett trevligt galleri, med uthyrningsverkstad, i Stockholms hjärta.

Hur har det gått hittills med de utställningar ni haft?

– Sedan januari har vi haft några konstutställningar, två av konstnärerna fick nästan alla sina verk sålda.

Vilken är er nästa utställning?

– Vår nästa utställning heter Intermezzo, då kommer Hjärnenheten och Hågelbygruppen att medverka. Det är dagsverksamheter för personer med förvärvade hjärnskador samt med funktionsnedsättning. De arbetar med glas och trä. Vi galleriägare kommer också att ställa ut det vi gör, smycken, fotografier med mera.

Kommande utställningar

Charlotte Hård af Segerstad och Martin Frykholm ställer ut verk i akvarell och olja.

Annika Andersson har utställning med verk i akryl och mixed mediateknik.

Hela kalendariet går att hitta på Galleri Sveas hemsida.

Konstrundan i Uttran firar tio år i augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.