Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Köpenhamn vinner över Stockholm.

  • Publicerad 22:43, 18 maj 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

I allt utom klubb Pero Älskar Musik och Klubb Normen:)

Startade veckan med att fira karln som fyllde 40. Köpenhamn är alltid trevligt, så också denna gång. Astrevligt rent ut sagt. Geist och Gorilla är två ställen jag verkligen kan rekommendera, även Torvehallarna för lunch. Tänk om en kunde åka dit bara liite oftare, eller ännu hellre – att Stockholm kunde vara lite mer som denna stad. Då tänker jag på blandningen av fult och fint, avslappnat och högtidligt. I Köpenhamn är det verkligen lite mer relaxed, jag gillar det. Se bara på uteserveringarna. De har faktiskt öppet rätt länge på kvällarna i Köpenhamn, precis som det ska vara. Inget – nä, nu har ni precis fått det lite för mysigt, så nu måste vi tyvärr be er gå.

Annars då?

Dagens sorgliga:
Chris Cornell, som jag lyssnat väldans mycket på som ung, har vad det verkar tagit livet av sig. Jag har redan sett det hända på nära håll där barn finns med i bilden. Det är inte rätt, det är så förfärligt sorgligt för de som lämnas kvar.

Dagens inspiration:
Att på jobbet få besök från Lettland och få testa en ny musik-app som hjälper musiklärare med stora grupper att ändå kunna spela ensemble.

Dagens pepp:
Att kunna sitta på balkongen och plugga! Mycket mysigare än de sena nätterna i soffan, där jag hamnat lite för ofta de senaste kvällarna.

Dagens inför:
Har peppat och jobbat det sista inför terminsavslutningen av PERO ÄLSKAR MUSIK – stadens finaste klubb/konsertserie på Teater Pero imorgon fr kl 19. Kom för sjuttsingen, vore kul att ses!

Dagens inför 2:
Har även fixat med det sista inför sommarpremiären av KLUBB NORMEN nu på lördag kl 16 på Boulebar Rålis. Det är gratis och kommer bli supermysig!

Nu måste jag sova, aktivitetsdag imorgon på skolan och sen kvällsjobb då.
Sov gott, var rädda om er och om varandra!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Överraskningar förgyller livet.

God kväll! Att få överraska andra är underbart. Till exempel när jag kom hem med semlor för ett veckor sen, och sa att vi skulle äta dem innan middagen. Det var stora frågande ögon – ”Va? Får vi äta innan middagen??”tisdag 20/2 22:41

Mänsklig värme.

Alla hjärtans dag och striden om kommersiellt jippo mot de mysiga kärleksbilderna är råhet. Instaflödet visar alltifrån ljuvliga buketter till ett starkt motstånd. Ja, vad säger vi om detta? Finns det några rätt eller fel? Några känner säkert en viss osäkerhet: onsdag 14/2 23:05

Hur intressant är ett barn- OCH vuxenvänligt konsertställe för dig?

Hej! Nu kan jag inte ens minnas när jag skrev sist. Det är som det är. Hjärnan har jobbat på rätt bra, och jag skulle säkert kunnat skriva om en hel del, men jag har gått in för jobbet och försökt vara närvarande (sjukt uttjatat begrepp ändå) med barnen. Skalat bort kompisgäng och fläng (tråkigt, men har behövts). Nåväl, nu kliar det lite i skrivarfingrarna, och jag vill fråga er:tisdag 13/2 22:03