Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Livet på 12 dagar.

  • Publicerad 23:44, 30 maj 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

God kväll!
Den här tiden på året är intensiv! Särskilt för lärare som pluggar och påbörjar tränaruppdrag samtidigt.

Livet på 12 dagar har för mig sett ut så här:

19/5 – Terminsavslutning på Pero Älskar Musik. Ni har väl kommit någon gång, ni som läser? Jag tycker verkligen ni ska det, och om ni inte gillar musik – sprid till de som gört, för det ÄR verkligen en av Stockholms finaste scener i en storlek som gör att publiken kommer nära, nästan är en del av musiken. 25/8 är vi tillbaka.

20/5 – Klubb Normens sommarpremiär på Boulebar Rålis. Normen Produktion driver jag och Matilda Johansson och där arbetar vi med kreativ normmedvetenhet på olika sätt. Vi ställer oss alltid frågan ”Vem/vilka får synas och höras?” och försöker alltid bredda normen genom att leta utanför den. Nästa gång dj:ar vi bara, och det är den 17/6.

Blev även ett Faschingbesök denna kväll – kolla in Samson for President, vilken röst!

21/5 – Förberedde min examination i Strategisk Projektledning och gosade med barnen.

22/5 – Jobb och sedan träning med de intensiva femåringarna som just börjat spela i Hammarby. Så roligt och jobbigt på samma gång. Känner dock att vill vi ha ett jämställt Sverige så får en göra olika insatser på olika håll. Då kan jag inte bara tänka kultursfären hela tiden, utan bredare. Ett rep hann jag också med.

23/5 – Jobb och sedan sista pluggnatten inför onsdagens kursavslutning.

24/5 – Länge sedan jag var så pirrig inför en presentation. Alla kursdeltagare skulle presentera sig strategiska projekt och det var en riktigt bra dag. Godkänd och glad över alla nya kunskaper! Firade på kvällen!

25/5 – En kär röd dag och fix och städ hemma, för att sedan åka med systrarna mot Småland.

26/5 – Storstädning på landet från morgon till kväll. Goda vinet och snackset i kvällssolen satt som smäckraste smäcket kan jag säga.

27/5 – Bröllop! Syrien möter Sverige i ett fantastiskt fint bröllop på så många nivåer. Vi sjöng ”Den jag kunde va” och åkte alldeles försent mot Stockholms i försommarnatten.

28/5 – Sommar och parkhäng i Aspudden. Ljuvlig dag med barnen och deras fastrar. Tacksamheten över livet spred sig ut i varenda litet kärl.

29/5 – Jobb i massor igår då betygen ska vara inne snart. Fotbollsträning igen och det finns inget som får en att känna den nöjdheten som jag känner när den är över:)

30/5 – Jobbat 8-18 och nu är det dags för sängen.

Livet på 12 dagar i juli hoppas jag inte blir likadana.

Snart sommar – längtar!!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Överraskningar förgyller livet.

God kväll! Att få överraska andra är underbart. Till exempel när jag kom hem med semlor för ett veckor sen, och sa att vi skulle äta dem innan middagen. Det var stora frågande ögon – ”Va? Får vi äta innan middagen??”tisdag 20/2 22:41

Mänsklig värme.

Alla hjärtans dag och striden om kommersiellt jippo mot de mysiga kärleksbilderna är råhet. Instaflödet visar alltifrån ljuvliga buketter till ett starkt motstånd. Ja, vad säger vi om detta? Finns det några rätt eller fel? Några känner säkert en viss osäkerhet: onsdag 14/2 23:05

Hur intressant är ett barn- OCH vuxenvänligt konsertställe för dig?

Hej! Nu kan jag inte ens minnas när jag skrev sist. Det är som det är. Hjärnan har jobbat på rätt bra, och jag skulle säkert kunnat skriva om en hel del, men jag har gått in för jobbet och försökt vara närvarande (sjukt uttjatat begrepp ändå) med barnen. Skalat bort kompisgäng och fläng (tråkigt, men har behövts). Nåväl, nu kliar det lite i skrivarfingrarna, och jag vill fråga er:tisdag 13/2 22:03