Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Mänsklig värme.

  • Publicerad 23:05, 14 feb 2018
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Alla hjärtans dag och striden om kommersiellt jippo mot de mysiga kärleksbilderna är råhet. Instaflödet visar alltifrån ljuvliga buketter till ett starkt motstånd. Ja, vad säger vi om detta? Finns det några rätt eller fel? Några känner säkert en viss osäkerhet:

- Blir någon ledsen om jag visar hur mycket kärlek jag har omkring mig?
- Tänk på alla hjärtan som slutat slå…

Eller så tänker en inte alls och jobbar på med vilket filter som faktiskt ger den mysigaste bilden.

Jag tycker ändå det är bra att påminna sig om hur otroligt rik på kärlek jag är, men för det behövs ingen särskild dag. Jag försöker faktiskt göra det varje dag (även om jag kanske gör det mer under pendlingen än mellan 06.00-08.30 varje vardagsmorgon. Mottot mitt är något i stil med hellre dö utmattad och full av kärlek än att ha levt på halvfart och inte försökt få och ge kärlek så gott det går.

Det jag skulle önska, av denna dag och alla andra dagar, det är ändå lite mer mänsklig värme. Arbetsdagen idag innehöll bland annat invigning av en ny verksamhet i Knivsta där jag jobbar: RådRum. Den går ut på att frivilliga Knivstabor ställer upp och är rådgivare till nyanlända på en fysisk mötesplats centralt, det kan gälla alltifrån att fylla i blanketter till hur allt fungerar i vårt samhälle. De som talade på invigningen pratade om hur roligt det är att hjälpa andra, att det inte alls är betungande eller jobbigt, och att de inte behöver uppmärksammas för det jobb de gör, utan att det är helt självklart för dem. Hela stället andades mänsklig värme. Den yngsta var runt två år, den äldsta runt 80.

Ett bra innehåll på denna dag som så många retar sig på.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.