Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Okej Stockholm – hur nyfikna är ni EGENTLIGEN på ny musik?

  • Publicerad 22:16, 24 aug 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

God kväll vänner!
Nya jobbet – väldigt peppigt men det tar som bekant rätt bra med energi att komma in i det – att vara påläst och kunnig samtidigt som jag lär mig massa nytt. Glad för förändringen – älskar att jobba och älskar att lära mig nya saker.

En sak jag funderat över mycket på sistone har att göra med alla livekonserter och klubbar jag bokat och arrangerat ganska många år nu. Min fråga till er är:

Hur intresserade är ni egentligen av musik och artister som ni kanske inte känner till sedan innan? Hur nyfikna är ni? Vad krävs för att lägga en kväll på för er helt ny musik, istället för att moffa chips i soffan (vilket jag själv verkligen inte tackar nej till). Jag är genuint nyfiken. Tycker mig se trenden att det måste anknyta till dig personligen för att du ska vara intresserad överhuvudtaget. Anledningen till det kan verkligen ha att göra med att ni/vi helt enkelt blivit äldre. Jag själv är både latare, tröttare och mer ”äh, jag skiter i det”. När Sophie, syrran, startade Pero Älskar Musik, var vi alla runt 25 och levde loppan. Då gick ALLA dit. Nu lever de flesta ett annat liv.

Detta andra liv lever dock inte alla kompisar till de som spelar på Teater Pero. Vi bokar brett men med fokus på unga och artister som för många än så länge är dolda guldkorn. Jag tycker det är underbart och fantastiskt att sedan se dem växa till stora artister, men jag blir inte riktigt klok på det där att inte fler verka välja livemusik när de kan.

Är det lathet? Konkurrens av de mer etablerade namnen och klubbarna? Rädsla för det de inte känner till? Ointresse? För lite PR?

Hjälp mig. Jag vill fortsätta verka för ett levande Stockholm där många får chans att spela på en väldigt bra och fin scen, men jag vill också att ni stockholmare visar intresse för de unga musiker som kommer till Teater Pero och Pero Älskar Musik.

Hur ska vi annars övertyga de unga att kultur är något att värna om, att det viktigt inte bara för de som utövar den utan även för åhöraren? För visst tror ni väl på det?

Välkomna till Pero Älskar Musik imorgon fredag 25/8 kl 19.00 på Teater Pero. För mer info gå in på vår Facebooksida Pero Älskar Musik.
19693728_10156021291329041_5356037264356922667_o

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Överraskningar förgyller livet.

God kväll! Att få överraska andra är underbart. Till exempel när jag kom hem med semlor för ett veckor sen, och sa att vi skulle äta dem innan middagen. Det var stora frågande ögon – ”Va? Får vi äta innan middagen??”tisdag 20/2 22:41

Mänsklig värme.

Alla hjärtans dag och striden om kommersiellt jippo mot de mysiga kärleksbilderna är råhet. Instaflödet visar alltifrån ljuvliga buketter till ett starkt motstånd. Ja, vad säger vi om detta? Finns det några rätt eller fel? Några känner säkert en viss osäkerhet: onsdag 14/2 23:05

Hur intressant är ett barn- OCH vuxenvänligt konsertställe för dig?

Hej! Nu kan jag inte ens minnas när jag skrev sist. Det är som det är. Hjärnan har jobbat på rätt bra, och jag skulle säkert kunnat skriva om en hel del, men jag har gått in för jobbet och försökt vara närvarande (sjukt uttjatat begrepp ändå) med barnen. Skalat bort kompisgäng och fläng (tråkigt, men har behövts). Nåväl, nu kliar det lite i skrivarfingrarna, och jag vill fråga er:tisdag 13/2 22:03