Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Överraskningar förgyller livet.

  • Publicerad 22:41, 20 feb 2018
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

God kväll!
Att få överraska andra är underbart. Till exempel när jag kom hem med semlor för ett veckor sen, och sa att vi skulle äta dem innan middagen. Det var stora frågande ögon – ”Va? Får vi äta innan middagen??”

Att få överraska sig själv – minst lika viktigt! I torsdags förra veckan åkte jag raka vägen från jobbet till releasefest för podden Lipified – lips and sticks (Lyssna!). Hade tänkt vara där en sväng och sen försöka komma hem i tid. Vi dansade. Och dansade. Och dansade! Så sjukt härligt i febru/vabruaritröttheten, som ligger som ett lock över tillvaron. Att bara rycka upp sig – inte så lätt alla gånger men åh så värt!

Var alldeles glad hela fredagen!

Däremot att bli överraskad när en minst anar det – kan vara lite genant. Jovisst. Sist vi skulle till gossarnas fotbollsträning:

Vi gick i korridoren i vårt hus. Hade Larsson framför och trodde Bossan var bakom. Att komma iväg till träningen är alltid ett stressmoment. Tränaren bör vara på plats först (dvs jag), men det inte rimmar så väl med gossarnas byta om-tempo. Därför får jag jobba stenhårt på att ”rappa på”. Denna gång sjöng jag lite svennegospelwails (melodi ”For he’s a jolly good fellow”):

”För vi ska trä-äna fotboll, för vi ska trä-äna fotboll, för vi ska trä-äna fo-o-tboool – hurra vad det ska bli kul!”

Och så vidare. Vem tror ni är bakom mig? Inte fre Bossan i alla fall. Det är grannen som jag inte är så värst bekant med, grannen som jag alltid möter när det är lite ”rörigt”. Hon tvingas le lite besvärat men säger inget. Jag: ”Jo, vi ska alltså till fotbollen och jag försöker peppa lite…”

Ingen vuxen att dela detta med heller hehe… Men vad fasen – hon fick säkert något tooookigt att berätta över middagen. Vi säger så.

Okej, det var alles jag tyar ikväll. Imorgon är en annan dag, så sov så gott – överraska någon imorgon, bara gört:)!

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.