Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Sentimental söndag på Södermalm.

  • Publicerad 22:36, 24 sep 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Hej!
En vecka gick mellan förra inlägget och detta – fastän jag tänkt vara lite mer på bettet. Som jag skrivit tidigare är det rätt skönt att ha detta forum för att samla mina tankar. Tror nog inte jag samlat mig så om jag inte skrev ner tankarna.

På söndagar fullkomligt myllrar det av ljuvliga bilder i mina sociala medier – de flesta är precis som jag och vill minnas de finaste stunderna genom att dokumentera ögonblicket och i några (ibland många) fall dela ögonblicket med andra.

Mitt problem att landa i där jag bor, dvs Stockholm och lägenhet, tar sig ofta i uttryck att kolla igenom Hemnet. Lite för att övertyga mig själv om att allt är möjligt, att vi minsann är fria att byta boende om vi så vill. Detta beteende handlar ju inte om att jag vill flytta, utan förmodligen bara rastlöshet i kombination med möjlig okänd diagnos toppat med ”Vad vill jag ge mina barn för typ av liv?”

Därför boostar jag nu alla citybor och mig själv i allt bra som hänt denna veckan – i några av fallen med stort fokus att vi bor där vi bor, ibland bara ren tacksamhet att livet få vara så fint:

- I måndags ville min äldste son bära kavaj till skolan. NÄR FICK JAG EN SÅ STOR POJKE? Fick liksom bara haka på som det inte var något konstigt alls, när jag egentligen var gladstoltlättrördchockad.

- I tisdags efter jobbet åkte jag raka vägen till Cirkus för att se Timbuktus föreställning ”En droppe midnatt”. Så modig han är som utmanar sitt konstnärskap och gör något mer med musiken. Hoppade vid nya pendelstationen vid Odenplan, sprang hela Sveavägen för att hoppa på spårvagnen vid Hamngatan (hittade inte bussen som appen utlovat skulle gå). Så mycket minnen på Sveavägen och Rådmansgatan där jag bodde som musikhögskolestudent som 21-åring! Ljuset den kvällen, pulsen, barerna – åh vad det var stressigt OCH härligt på samma gång. Kom en minut innan det började.

- I torsdags gick min äldste på pingisfritidshäng på Timmermansgården. Personalen, välkomnandet, myset, hänget! Få fritidsgårdar öppnar upp för yngre än 13-åringar, men på torsdagar! Så mysigt och återigen: NÄR BLEV MIN UNGE EN FRITIDSGÅRDSUNGE?!

- I fredags efter jobbet: Hem en snabbis för traditionsenliga fredagstacosen. Sedan drog jag till underbara Delikatessen (Krukmakargatan) för att babbla av mig allt som skaver (och lite härligheter också ja) med en fin gammal vän. Det var faktiskt ljuvligt. Att bo i stan var verkligen förutsättningen för att vi skulle ses den kvällen. Hade aldrig pallat flytta på mig och jag haft längre än två minuter på cykeln hehe.

- Igår fotbollskalas med hälften av alla 5-7-åringar på Söder och söder om söder. Hammarby ställde till med kalas och jag och ungarna fick medalj för goda insatser/väl kämpat. Fin gemenskap!

- Igår ställde vi även till med en typisk höstmiddag. Har varken orkat eller hunnit tänka tanken på ett par veckor, men igår efter fotbollen kändes det som det var dags. Syrran och svåger, en annan fin vän samt ett gäng ungar. Fint!

- Idag: Lite sentimental och vemodig (två sena kvällar på rad gör sitt). Vi har cyklat, fikat på Götgatspuckeln, fixat ”ordning och reda-kalender” till familjen, dragit fram höstkläder, Olsson har spelat två matcher.. Avslutade med en ”miiiiiga”-mysig cykeltur (Bossan säger miiiiga istället för mega) med självaste Bossan. Söder Runt när jag egentligen brukar börja tjata om att det är läggdags. Befriande att göra något annat då. Blev både nostalgisk och lite lätt sentimental då turen var precis en sån som min pappa gjorde med mig och lillsyrran, jag kände igen mig i pappa – berättandet, frågorna för att väcka Bossans intresse, vi stannade och pratade om Stadshuset osv. Tid med ett barn i taget är SÅ värdefull tid.

IMG_8561

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Överraskningar förgyller livet.

God kväll! Att få överraska andra är underbart. Till exempel när jag kom hem med semlor för ett veckor sen, och sa att vi skulle äta dem innan middagen. Det var stora frågande ögon – ”Va? Får vi äta innan middagen??”tisdag 20/2 22:41

Mänsklig värme.

Alla hjärtans dag och striden om kommersiellt jippo mot de mysiga kärleksbilderna är råhet. Instaflödet visar alltifrån ljuvliga buketter till ett starkt motstånd. Ja, vad säger vi om detta? Finns det några rätt eller fel? Några känner säkert en viss osäkerhet: onsdag 14/2 23:05

Hur intressant är ett barn- OCH vuxenvänligt konsertställe för dig?

Hej! Nu kan jag inte ens minnas när jag skrev sist. Det är som det är. Hjärnan har jobbat på rätt bra, och jag skulle säkert kunnat skriva om en hel del, men jag har gått in för jobbet och försökt vara närvarande (sjukt uttjatat begrepp ändå) med barnen. Skalat bort kompisgäng och fläng (tråkigt, men har behövts). Nåväl, nu kliar det lite i skrivarfingrarna, och jag vill fråga er:tisdag 13/2 22:03