Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Snart har jag överlevt våren!

  • Publicerad 22:51, 8 jun 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Det är dagen innan fyra skolavslutningar. Tre som jag arbetar med och den fjärde som är min sons. Snart snart har jag överlevt våren och den känslan alltså. Ska bli otroligt skönt att snart börja andas igen. Det nästan komiska i rubriken är att min nya chef sa, när jag började på skolan: ”Överlev våren, så lovar jag att fixa till din tjänst till hösten, så att du inte undervisar riktigt så många elever framåt.”

Jag visste precis vad jag gav mig in i. Undervisa 400 elever på fyra dagar, samtliga i helklass. I ett ämne som nästan förutsätter halvklass för att eleverna ska kunna nå målen.

Idag kom det där förfärliga hugget. Samma hugg i bröstet som när jag gjort mitt första år som lärare. Men värre än så blev det inte, och jag reagerade mest med att tänka på vad hon sa i december.

Nu är det borta och det ser faktiskt ut som att jag kommer att fixa den här våren.
180 omdömen nästa vecka, sedan kan sommaren börja. Längt längt!

Dagens tips: Dansa mer med människor du gillar. Vi hade 40-årsfest i söndags för två favvokillar – Johansson och Sveningsson. Dansa måste vara bästa sättet att vara i exakta NU:et. Det enda som spelar roll är hur en spelar roligast på bongotrummorna. Eller egentligen spelar inte det heller någon roll, det blir ju kul hur som helst med bongotrummor på ett dansgolv. Bara gört. Mer disco till folket – vi behöver det!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Överraskningar förgyller livet.

God kväll! Att få överraska andra är underbart. Till exempel när jag kom hem med semlor för ett veckor sen, och sa att vi skulle äta dem innan middagen. Det var stora frågande ögon – ”Va? Får vi äta innan middagen??”tisdag 20/2 22:41

Mänsklig värme.

Alla hjärtans dag och striden om kommersiellt jippo mot de mysiga kärleksbilderna är råhet. Instaflödet visar alltifrån ljuvliga buketter till ett starkt motstånd. Ja, vad säger vi om detta? Finns det några rätt eller fel? Några känner säkert en viss osäkerhet: onsdag 14/2 23:05

Hur intressant är ett barn- OCH vuxenvänligt konsertställe för dig?

Hej! Nu kan jag inte ens minnas när jag skrev sist. Det är som det är. Hjärnan har jobbat på rätt bra, och jag skulle säkert kunnat skriva om en hel del, men jag har gått in för jobbet och försökt vara närvarande (sjukt uttjatat begrepp ändå) med barnen. Skalat bort kompisgäng och fläng (tråkigt, men har behövts). Nåväl, nu kliar det lite i skrivarfingrarna, och jag vill fråga er:tisdag 13/2 22:03