Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Sommaren när jag fick skägg.

  • Publicerad 22:33, 8 aug 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Nämen – heeeej igen!
Första inlägget efter semestern! Jag har avverkat första jobbdagen efter semestern idag och är kvar en vecka till på skolan innan nya äventyr börjar. En lång ledighet är över, jag känner mig kanske inte utvilad direkt (det är ren fakta att det äro mer slitigt att vara ledig än att vara på jobbet när en är trebarnsförälder till gossar som inte så ofta håller sams). Men – jag har hunnit tänka fritt, hängt med mina närmaste och käraste och pausat det snurrande vardagshjulet. Oerhört skönt!

Sommaren 2017 var den när jag:

- Fick skägg. Till och med lite mustasch. Vad är det för tantavarning? Sååå gammal är jag faktiskt inte! Lite längre, ljusa strån har jag upptäckt på sistone. Kroppen – please lägg ner genast.

- Tillbringade två veckor i Spanien med Mr Johansson och gossarna. Alldeles ljuvligt att kunna böka och stöka överallt utan att känna en kotte. Peeerfekt för oss ju. Allra roligast var när O lärde sig att simma! Terassen på kvällarna med vattenkrig, dragspel och GT:s var inte heller fy skam.

- Imponerade stort på barnen genom att åka en alldeles förfärligt lång och snabb vattenrutschkana.

- Skrev barnlåtar tillsammans med Mr Johansson (på ovan nämnda ställe) och upptäckte hur kul det var att skriva helt utan begränsningar.

- Ville ge mig sjutton på att läsa ut samtliga böcker som jag tog med till varje plats, men misslyckades.

- Sprang varannan dag med några få undantag. Känner mig nöjd, då löpning inte är en favorit-idrottsaktivitet.

- Ibland nästan bröt ihop. Tålamodet var i några situationer nära att helt ta slut – inför andra. Åh vad det inte är kul. Men – jag är inte mer än människa.

- Än en gång fick tillbringa dryga veckan med mamma, pappa och systrar med familj i Ödesbacka – mina föräldrars gård. Tyvärr inga bröder med denna vända, men fina dagar med de som var där. Kanske enda gången i livet som vi körde cirkelträning tillsammans hos grannfrun som är värsta träningsexperten!

- Körde ihop en släktträff med mina kusiner på pappas sida. Vi blev till slut över 60 stycken. Traktorsafari, släkthistorier, fotboll, våfflor och knytisgrill – vilken gemenskap!

- Fick en liten minitrip till västkusten med Mr Johansson och bara O. Strunt samma att det var storm vid krabbfisket… Att hänga med en son i taget är nog det bästa jag vet. Jag blir den där roliga och mysiga mamman som jag kämpar så febrilt efter att vara lite oftare.

- Även fick ett par dagar med mina svärföräldrar i deras underbara hus utanför Värnamo. Grillning i regn på Store Mosse, gamla spel, pusselläggning, reashopping, ölprovning, badtunna, god mat (läs kantareller) – tacksam!

- Avslutade semestern med att ha en pruttande son på Swebus på väg hem mot Stockholm igen. Oerhört pinsamt ju. Och rätt kul samtidigt hehe. Hände inte bara en gång…

SÅ – jag är alltså tillbaka och ska ge er livets reflektioner lite oftare än under sommaren, kul va?!

Vill ni se bilder hänvisar jag till min Instagram. @lenamalmborg för livet-bilder. @lenamalmborgofficial för musikrelaterade bilder.

Kram!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Överraskningar förgyller livet.

God kväll! Att få överraska andra är underbart. Till exempel när jag kom hem med semlor för ett veckor sen, och sa att vi skulle äta dem innan middagen. Det var stora frågande ögon – ”Va? Får vi äta innan middagen??”tisdag 20/2 22:41

Mänsklig värme.

Alla hjärtans dag och striden om kommersiellt jippo mot de mysiga kärleksbilderna är råhet. Instaflödet visar alltifrån ljuvliga buketter till ett starkt motstånd. Ja, vad säger vi om detta? Finns det några rätt eller fel? Några känner säkert en viss osäkerhet: onsdag 14/2 23:05

Hur intressant är ett barn- OCH vuxenvänligt konsertställe för dig?

Hej! Nu kan jag inte ens minnas när jag skrev sist. Det är som det är. Hjärnan har jobbat på rätt bra, och jag skulle säkert kunnat skriva om en hel del, men jag har gått in för jobbet och försökt vara närvarande (sjukt uttjatat begrepp ändå) med barnen. Skalat bort kompisgäng och fläng (tråkigt, men har behövts). Nåväl, nu kliar det lite i skrivarfingrarna, och jag vill fråga er:tisdag 13/2 22:03