Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Vet våra barn vad vi gjorde i kyrkorna idag?

  • Publicerad 23:02, 17 sep 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

God kväll.
Har ni en god kväll eller är det stress inför morgondagen? Tänk så olika det kan vara beroende på hur morgondagen ser ut. Ska du lämna barn? Har du långt att åka? Har du en viktig presentation som kanske gör det svårt att somna ikväll? Försök känna lugnet – jag tränar på det hela tiden. Det är inte faktiskt inte på liv och död, även om det kan kännas så för oss som har lite lättare att engagera oss i saker/är väldigt ambitiösa. Imorgon har kommunstyrelsen sammanträde i Knivsta, där jag ju arbetar nuförtiden, sammanträde. Tänk vad många beslut som tas i en kommun, hela tiden. Så roligt att arbeta i en liten kommun där en verkligen möter alla och är med i det som händer på riktigt nära håll. Vi bygger ett samhälle, en stad – en ung kommun ska hitta sin identitet. Tacksam för ett meningsfullt uppdrag!

Röstade tidigare idag. Har annars inte gjort många knop då det var bröllopsgig igår. Festligt värre så att säga. Igår. Dagar när tröttheten är ett faktum är det rätt lätt att känna sig som världens sämsta förälder – när det inte finns en utflykt i planen. Ingen ork att vara påhittig. Men vad fanken – varför denna känsla av otillräcklighet? Det var verkligen exakt så alla dagar såg ut när vi var små ju! Detärnyttigtatthatråkigtdetärnyttigtatthatråkigt osv. Det min mamma sa när jag var uttråkad som barn.

Tidigare ikväll frågade jag Olsson vad vi egentligen gjorde där i Allhelgonakyrkan – om han förstod syftet och innebörden av att vi går och röstar. Kände stoltheten då det var glasklart. Tar dock inte åt mig äran, utan den ger jag:

Skolan. Vilket arbete alla lärare gör VARJE DAG. Lär ut, lyssnar, försöker förstå, bygger förtroende osv osv. Ett ofta återkommande samtalsämne här hemma, då den andra vuxna här hemma nu arbetar som lärare. Här hemma försöker vi hålla vettiga samtal levande med barnen utöver samtalen om kiss och bajs, så jag blev lite lätt överraskad när hans tankar och kunskap om demokrati var så grundligt och detaljrikt.

Sov gott och hoppas ni använt era demokratiska rättigheter/skyldigheter!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.