Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Vilka är dina stöttepelare i vardagen?

  • Publicerad 22:24, 25 sep 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Förra veckan sket det sig rejält när jag var på hem från jobbet, sent. Det var den dagen när vi varannan vecka hämtar fyra barn och varannan vecka noll, då den familjen tar med sig våra hem till dem. Kruxet var bara att deras yngsta hade fått feber, så det passade inte sig. Det läste jag först när mitt integrationsmöte i Knivsta var över, och Mr Johansson var då på väg ut till skärgården för att hälsa på gammal kompis.

Trots att både skolan och förskolan sa att det var ok att hämta senare än vanligt, blev det liv i sms-luckan:

Mamma: Alltså vi kan hämta Olsson ändå, så hänger vi ute tills du kommer!
Jag: Säkert? Verkligen? Men okej, schyrre, då säger vi så!
Mamma: Var är Olsson, han har inte kommit!
Jag: Skulle du inte hämta sa du?

Ett litet missförstånd som redde ut sig. Olsson var i säkerhet:)

Pappa till annan pöjk på förskolan sms:ar: Han säger att han ska hem till er idag.
Jag: Eh, jag sa bara att måndag och tisdag inte funkar, men säkert senare i veckan… Och jag sitter dessvärre på ett väldigt sent tåg då det strulat till sig lite, så frågan är om du skulle vilja/kunna ta båda mina små hem till er istället, tills jag kommer in till stan. Funkar?

Nje, det funkade inte så bra visst…
Mamma sms:ar igen, måste citera exakt då det var så himla bra: ”O och S:s pappor tar Lasse och Bosse! De meddelar vem som tar vem:) Så tar jag Olsson. Vi är i närheten.”

Snacka om bra stöttepelare i vardagen! Så tryggt. Slutade med att jag hämtade Olsson hos ny grannkompis och Larsson och Bossan hos S. Alla hade haft det toppen! Bra teamwork där!

Ge så ska du få. Ge kärlek och du kommer få kärlek. Ge en god middag till någon och du kommer få en god middag tillbaka. Ge en överraskning och du kommer kanske senare få en själv. Det är så ett bra liv funkar tror jag. Inte bara ge ge ge, eller bara ta ta ta. Vilka stöttar du i din vardag? Vilka är dina stöttepelare?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.