Lena Malmborg

Småländsk Södermalmsbo. Kulturkonsulent och klubbarrangör. Musiker och låtskrivare. Mamma till tre ljuvliga och livliga sjörövare. Drömmer sedan länge om en hel natts sömn.

Visa ditt stöd på Medis. Hinner jag så hinner du.

  • Publicerad 22:31, 14 aug 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

I fredags efter jobbet var jag duktig och tog en löptur. Detta i galet bra aw-väder, så det kändes väldigt hurtigt ju. En okänd löparkompis längs Årstaviken gjorde tummen upp när vi möttes, och jag blev så himla pepp (och överraskad!) på den värme han spred genom att bara göra tummen upp. Varför gör vi inte detta oftare?!

Fredagspizzan intogs på balkongen. Fint som snus. Därefter en spontan cykeltur med pojkarna – vädret var ju så oerhört sensommarhärligt och ”vi-kan-inte-vara-inne-i-det-här-fina-vädret”-soligt.

Jagade solnedgången, och på Reimersholme fann vi den.

Väl på filten, med folkölen i handen och med ögonen kisandes mot solen, kom samvetet ikapp. Varför hade vi inte åkt till Medis istället, med mat till alla som sittstrejkat i nästan en vecka? Åkt dit för att visa vårt stöd i deras kamp?

Barnen blev lite trötta och vi åkte hem (skyller på det ja, så himla lätt ju).

På lördagen fanns det ingen ursäkt. Till ICA:t för att inhandla smör, bröd och ost, sedan hem och börja fixa, och förklara för barnen vad som händer. 40 dubbelmackor och 20 apelsiner drog vi till Medis. De jag pratade med hade sovit två timmar, tre timmar, fyra timmar… Svårt att hitta rätta orden ibland, men kände att genom att bara gått dit med lite mellanmål ändå var något. Vi gick hem igen med tomma termosar för att fylla på med hett vatten.

Så sjukt liten insats, men bättre än ingen insats alls.
Så himla lätt att tänka att det en gör är för futtigt – tänk inte så.

Kom igen Stockholm, vi behöver mer värme, inte mer kyla. Den kommer snart ändå.
Och hinner jag så hinner du. Faktiskt.

God natt.
Medis1

Medis 2

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Överraskningar förgyller livet.

God kväll! Att få överraska andra är underbart. Till exempel när jag kom hem med semlor för ett veckor sen, och sa att vi skulle äta dem innan middagen. Det var stora frågande ögon – ”Va? Får vi äta innan middagen??”tisdag 20/2 22:41

Mänsklig värme.

Alla hjärtans dag och striden om kommersiellt jippo mot de mysiga kärleksbilderna är råhet. Instaflödet visar alltifrån ljuvliga buketter till ett starkt motstånd. Ja, vad säger vi om detta? Finns det några rätt eller fel? Några känner säkert en viss osäkerhet: onsdag 14/2 23:05

Hur intressant är ett barn- OCH vuxenvänligt konsertställe för dig?

Hej! Nu kan jag inte ens minnas när jag skrev sist. Det är som det är. Hjärnan har jobbat på rätt bra, och jag skulle säkert kunnat skriva om en hel del, men jag har gått in för jobbet och försökt vara närvarande (sjukt uttjatat begrepp ändå) med barnen. Skalat bort kompisgäng och fläng (tråkigt, men har behövts). Nåväl, nu kliar det lite i skrivarfingrarna, och jag vill fråga er:tisdag 13/2 22:03