Linda Lindgren

Stockholms egna Marilyn Monroe. Glamor-rock-vintage-skräddare och designer. Delar med sig av sin kärlek för burlesk samt tonerna och modet från 1900-talets första hälft. Låter sig inte hindras av att...

David Bowie

  • Publicerad 13:38, 13 feb 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag hade velat göra ett inlägg dagen då för ett år sedan David Bowie gick bort. Men det va något strul med bloggsida. Jag kunde inte lägga ut det inlägget. Sedan har jag känt att det inte funnit rätt tillfälle lägga ut det inlägget. Han har en stor konstnärlig och mode inspirerande betydelse för mig.

IMG_2845

Fick designa till Miss Li inför P3 Guldgalan. Jag kan se mycket i han i henne. Ännu roligare blev det när det också visade sig att vi två är stora Bowie fans.

IMG_2846

Så detta va texten jag hade velat lägga ut samma dag Bowie lämnade denna jord och flög upp till rymden i sin lilla raket.  IMG_2455

10.01.2017

I dag var det ett år sedan musik konstnären David Bowie dog. Det är många ikoner som gick bort 2016. Kanske är inte konstigt när förr var (enligt mig) det bättre kvalité av artister. Dom som kunde sjunga och hade det där unika av sig själv och blev stora. Man köpte inte sin karriär eller image som samma sätt
man gör nu.
David Bowie är samma musik artist geni som gick bort 2016 som Lenard Cohen ,Price, George Michel.

IMG_2454

Jag skrev en hyllning inlägg när han gick bort där jag förklarade varför han betyder så mycket för just mig. För att kortfatta den texten kan man säga att han var grunden och starten till det som blev Linda som är idag. Mitt ‘jag’ föddes där när min bästa vän gav mig detta blandband, kassettband med klistermärken av glittriga små guldstjärnor. David Bowie stod det på den.

IMG_2460

Det var en riktig sorg jag gick igenom när det kom till mig han hade gott bort.
Finns en jätte bra dokumentär på SVT play om dom sista 5 åren innan hans död. Processen med sista albumet, musikalen m.m. Man får svar på frågor och förståelse varför det gjordes som det gjordes.

I samband hans död kom albumet ”Blackstar”, magiskt helt unikt musik konstverk. Man har aldrig hört något liknade.

Fram till slutet av januari spelar föreställningen ”Laxarus” på King Cross Theatre i London. Den är baserad på Walter Tevis bok ”The man who fell to earth”. Den filmen va Bowie med i 1976.
Musikalen var en av dom sakerna som var på hans ”bucketlist” att göra innan han gick bort. Den har 20-tals av hans låtar i och framförda Bowielikt.
Det är hypnotisk berättelse om döendet och människans ovilja att acceptera döden.

IMG_2459

Jag undrar nu om han än idag har svårt att accepterar sin död. Eller då … ja nu förstår vad jag menar:). Han var en kontrollerad artist som ville se till att allt fick sitt rätta konstnärliga uttryck. Nog mycket baktanke att just denna video släpptes i lördags.

Låten ”No Plan”, regisserad av Tom Hingston. Bowie skulle fylla 70 år i år. Samband med detta släpps en ep:n med samma namn ut. Men bestående då också med tre låtar som Bowie skrev för just musikalen, Lazarus.

Videon går att se på Rolling Stones sidan. Sök på nätet efter, David Bowie ”No Plan”.

”Man måste foga in sitt förflutna i sin persona…Då förstår man bättre vem man är nu.”   David Bowie

IMG_2456 IMG_2457 IMG_2458 IMG_2461 IMG_2463 IMG_2464IMG_2453IMG_2465 IMG_2466

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.